• Lábgomba utáni állapot

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kb.két hete lábgombás fertőzésem volt.Ezt Terbisil 1%-os krémmel kezeltem,pár nap múlva javulást tapasztaltam,egy hétre teljesen megszűnt.Közben a lábujjaktól a lábfej felé hólyagok és pattanások keletkeztek.A hólyagok levedztek,a pattanások(kiütések )viszkettek és a vádliig felhatoltak.Csaláncsípés szerű égés és viszketés volt,amit Fenistil gél-el kezeltem.Ma már csak néhány pattanás van a vádlimon,és száraz ,repedezett bőr a hólyagok és kiütések helyén,amely húzódik,repedezik és fájdalmas. A Doktornőtől erre kérnék segítséget,hogy milyen recept nélkül kapható szerrel folytathatnám a kezelést.? Válaszát előre is köszönöm.B.J.

        Dr. Gál Mónika válasza a lábgomba témában

        Tisztelt Kérdező! Leírt tüneteit kiválthatta újrafertőződés, de a gombás fertőzés miatt vagy a kezelés hatására kialakuló ekcémás állapot is. Ezek kezelése a másik betegséget rontja, ezért nehéz olyan vény nélküli terméket javasolni, ami biztosan segít. Próbáljon meg vizes bázisú, illatmentes testápolót valamint Lomexin krémet estére. Ha nincs javulás feltétlenül forduljon szakorvoshoz.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. november 30., 13:43; Megválaszolva: 2010. december 02., 11:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?