• Kérdés Dr. Gál Mónikához(roaccutan)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Már írtam egyszer hogy 2 éve szedek roaccutant már kis dózisban 2-3 naponta egy 10 mg-osat.De időnként kipirosodi az arcom van hogy 2-3 napig egyfolytában van hogy ccsak foltokban van hogy kb egy fél órára.Ilyenkor érzem is hogy ég az arcom,meleg..Illetve az orromon megjelent pár kis pattanás is ahol eddig soha nem volt.Most megijedtem mert ahogy olvastam ez mind a rosacea tünete,de ahogy Ön is írta egyrészt a roaccutan arra is jó másrészt még "csak" 22 éves vagyok..:SA bőrpír lehet ilyen formában is a roaccutantól?Lehet hogy csak a bőrszárazság miatt lenne ami meg alapból nem is vészes és hidratálóval semmi problémám?Illetve hogy ilyenkor amikor kipirosodik tükör nélkül is tudom hisz szinte "tüzel" az arcom?Mi lehet ez és mit tehetnék?Félek ha mégis rosacea és abbahagyom a roaccutant csak rosszabb lesz vagy ha ez a roaccutantól van akkor ha abbahagyom a pattanások jönnek vissza bár ettől az állapottól lehet hogy még az is jobb:(Előre köszönöm a választ

        Dr. Gál Mónika válasza a pattanás témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen javasolnám, hogy tartson szünetet a gyógyszer szedésében. Erősen szárít és ahogyan a korábbiakban említettem egy bizonyos összdózis beszedése után nem is szükséges tovább szednie. Nem tudom, hogy a 2-3 naponta történő bevétellel elérhető- e a megfelelő hatás, de mellékhatásai ugyanúgy fognak jelentkezni. Mivel problémái kombináltak, a legjobb volna, ha a kezelést elindító kollégával megbeszélné ezeket. Addig is figyeljen a fényvédelemre és használjon olajmentes hidratálókat!


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. október 25., 19:48; Megválaszolva: 2010. október 28., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?