• Futószemölcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A lábszáramon lévő futószemölcsömet grapefruit cseppel majd egaver oldattal kezeltem,szépen szárad a szemölcs de körülötte 3 cmes sugárban apró piros viszkető pöttyök jelentek meg,ami mára összefüggő piros folttá alakult a szemölcs körül és már az egész lábszáron jönnek ki a piros kis pöttyök amik rettenetesen viszketnek.A másik lábamon amelyiken nincs is szemölcs is van már egy kettő,mit tegyek?

        Dr. Gál Mónika válasza a futószemölcs témában

        Kedves Kérdező! Feltételezhetően egy allergiás reakciót váltott ki grapefruit csepp.Ennek jellegzetessége, hogy megfelelő kezelés hiányában terjedést mutat. Allergiás reakció esetén helyi szteroid készítményt szoktunk alkalmazni, ami viszont elősegítheti a szemölcsök terjedését. A futószemölcs- latinul verruca plana juvenilis nem jellegzetes a végtagokon és inkább gyermekeken szokott előfordulni, emiatt ebben a diagnózisban kételkedem. Feltehetően inkább verruca vulgarisról, azaz közönséges szemölcsről vagy molluscum contagiosumról lehet szó. Javaslom, hogy forduljon valamelyik bőrgyógyászati szakrendeléshez. Úgy kellene megszüntetni az allergiás tüneteket, hogy közben a szemölcs kezelése is megvalósuljon.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. október 17., 15:26; Megválaszolva: 2010. október 21., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?