• Sotret

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Márciustól augusztusig szedtem a Sotretet,szépen el is múlt az ake, de apró fehér szőrszálak jelentek meg az arcomon, egy-két helyen már hosszabb,sötétebbet is találtam. Tudom,hogy ez a gyógyszer mellékhatása, de nagyon zavar. Meddig fokozódhat még? Mit tehetek ellene? Nagyon el vagyok keseredve. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Gál Mónika válasza a retinoid témában

        Kedves Kérdező! A fokozott szőrnövekedés egyáltalán nem jellemző velejárója az isotretinoin szedésének. Az viszont magyarázná,ha valamilyen hormontartalmú készítményt használt vagy használ. Hirsutismust okoznak a helyi szteroidok hosszas használatot követően, vagy szisztémás nemi hormon eltérés állhat még a háttérben.Utóbbira fényt deríthet egy a nőgyógyászatokon elvégezhető endocrinológiai laborvizsgálat.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. október 15., 11:14; Megválaszolva: 2010. október 17., 22:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy