• Nyál ph?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Már jó ideje szenvedek kismértékű ajakgyulladásban, voltam régen bőrgyógyásznál nem tudta megfejteni az okát , kenegetnem kell minden este sebkenőccsel (ung. ad vulnera) és így elviselhető, nem fáj nem annyira látszik, de ha nem kenem egyből előjön.. Nemrég észrevettem , hogy a törölközőimen , illetve a párnámon szín kifakulások találhatóak foltokban, először azt hittem mosószer miatt, de van egy új párnám és már látszik. Azt gyanítom a nyálamtól fakulhatott ki és lehet az ajakgyulladásnak is valami ilyen oka van , mert azt nem vizsgálták. Szeretném megkérdezni h lehetséges e ez, vagy mitől lehetnek még ezek a foltok? Előre is köszönöm válaszát

        Dr. Gál Mónika válasza a ajakgyulladás témában

        Kedves Kérdező! Feltehetően valamilyen ajakra vagy szájüregre lokalizálódó gyulladás állhat a panaszok és a fokozott nyálazás hátterében. Javaslatom az, hogy forduljon fogorvosához először, mivel a leggyakrabban krónikus ínygyulladás, fogszuvasodás okoz ilyen elváltozásokat, melyek könnyen orvosolhatóak megfelelő szakorvos által.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. október 06., 11:54; Megválaszolva: 2010. október 08., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy