• Vádli piros, fáj, kemény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémám lenne, hogy a vádlim kb. 4-5 napja fáj, nyomásra érzékeny és a középső részén egy kb. 10cm kiterjedésű területen kemény és csomós a bőr alatti rész és ki van pirosodva, ami felfelé terjed. Ezzel a problémával bementem a helyi városi kórházba, hátha trombózis alakult ki, vizsgálják meg. Ki is vizsgáltak, 2x is voltam ultrahangon ahol combtőtől végignézték a vénák állapotát, de a kérdéses területet nem vizsgálták meg ultrahanggal, csak alatta meg felette. Bent fogtak egy éjszakára, hogy megfigyeljenek. Vérnyomáscsökkentőt kaptam, meg este és reggel 1-1 injekcióval vérhígítót. Majd másnap délben odaadták a zárójelentést, hogy mehetek haza, meg váltsak ki 10 üveg vérhígítót, adjam be naponta magamnak. Nem mondtak semmi egyéb dolgot, hogy mi lehet. A zárójelentésben elkönyveltek túlsúlyosnak, de semmi magyarázat nincs benne a vádlimra, csakhogy a vénák tiszták, elzáródás nincs, stb. Tegnap(szombaton) jöttem haza vele délben, még mindig olyan a vádlim, tegnap este még jobban bekeményedett, mára kicsit puhább lett. Annyit mondtak még, hogy a bőrgyógyászaton nézessem meg hogy miért piros a felület. Kérdésem az lenne, hogy a kemény csomós piros vádli, mitől lehet még, ha nem izomszakadás és nem is trombózis? Félek valami bajom lesz. Járni kissebb fájdalommal, de tudok, nagyobb behajlításra fáj. A vérhígítót érdemes ilyen esetben is 10 napig beadnom magamnak, ha nincs bizonyítva a trombózis??? Kérem segítsen mit csináljak, mert csak 1 hét múlvára kaptam időpontot a bőrgyógyászatra is, addig meg nem akarom, hogy nagyobb bajom legyen. Köszönöm előre is válaszát! Üdvözlettel: T. Dorottya

        Dr. Csuth Ágnes válasza a orbánc témában

        Kedves Hölgyem! A gyulladás, ha bőrgyógyászati eredetű, és nem trombózis, nem mozgásszervi, akkor orbánc lehet, de ez lázzal jár, lángnyelvszerűen terjed, kezelése antibiotikum. Sajnos a kórtörténete nem egyértelmű, ezért ennél többet nem tudok mondani, csak arra tudok válaszolni, hogy bőrgyógyászatilag mi jön szóba. Az elrendelt kezelést önmagától ne állítsa le, használja végig. Javasolnám más szakember felkeresését, ha nem javulna, hátha pontosabb diagnózis születik.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 03., 10:58; Megválaszolva: 2010. október 04., 12:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?