• Anyajegy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor, Doktornő! Pár nappal ezelőtt elmentem megnézetni az anyajegyeimet, családi javaslatra. A vizsgálat igen gyors volt-azt gondolom nem terjedt ki minden testrészre-, de találtak egy gyanús darabot. Ami azt jelenti, hogy elküldtek sebészetre, hogy ott leszedjék, és szövettanra tovább küldjék! Kérdésem , hogy miközben leszedik/illetve utána/, nem árthat e a beavatkozás? Hiszen hallani olyat, hogy ha hozzá nyúlnak valamihez, akkor a vér által áttétes lehet, míg ha nem nyúlnak hozzá, esetleg nem lesz semmi baj!? Tehát milyen veszélyei lehetnek egy ilyen ,,kis" beavatkozásnak? Válaszát köszönöm! Aggódó Bess

        Dr. Csuth Ágnes válasza a anyajegy témában

        Kedves Bess! Higgye el, az eltávolítás nem okozza a szóródást, az okoz problémát, ha valami rosszindulatúvá válik, és nem veszik le időben. Az orvos az anyajegyet biztonsági zónával veszi le, hogy az épben legyen eltávolítva, aztán ha a szövettan rosszindulatú folyamatot igazol, és nem az épben lett eltávolítva, akkor újra kimetszik az érintett bőrterületet. Régóta jól bevált sebészi protokollok szabályozzák ennek menetét, ne izguljon, nyugi! Azt tudni kell, hogy mint minden beavatkozásnak, ennek is lehetnek szövődményei, például az érzéstelenítő elleni allergiás reakció, hegszétválás, a sebszél gyulladása, stb Ha van bármi további kérdése, szívesen válaszolunk rá.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. szeptember 06., 18:59; Megválaszolva: 2010. szeptember 08., 09:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?