• 29 hetes várandósan verejtékmirigy-gyulladás -- mi lehet a vége??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő, Egy hete kezelem magam verejtékmirigy-gyulladás miatt Bactroban, ill. Burow kenőcsőkkel, napi 3x1szer. Csütörtökön, tehát a kezelés 5.napján visszamentem kontrollra, nem a bőrklinikára, hanem a körzeti sebészhez. A pozitív fejlemények láttán a sebész is örült: ti. elmúlt a pirosság, a duzzanatok is visszahúzódtak, és a kellemetlen, szúró fájdalom is megszűnt. A kérdésem az, hogy nem használtam semmilyen borogatást, kötözést, ami segített volna kifakasztani a csomókat. Ezek szerint a csomók elmúltak (tehát megszűnt a bakteriális fertőzés), és ezzel lezárult ez a betegség, avagy feltétlenül ki kell őket fakasztani, ahogy Ön is írja, fel kell vágni sebészi beavatkozással, ha maguktól nem fakadnak ki?? Ugyanakkor megértheti, hogy 29 hetes várandósan, illetve majd a szoptatás időszaka alatt ebbe nem szívesen bonyolódnék bele... Köszönöm szépen a válaszát!

        Dr. Bodnár Edina válasza a verejtékmirigy témában

        Ha elmúlt a gyulladás, akkor nem szükséges további kezelés, és sebészi bemetszés sem.


        Kérdés: 2010. augusztus 29., 10:29; Megválaszolva: 2010. augusztus 30., 16:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy