• Furcsa sebgyógyulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Először tavalyelőtt nyáron tapasztaltam, hogy egy seb nagyon lassan gyógyult be a lábamon levő mellékelt képen látható, így is sötét árnyalatú. Második alkalommal szintén betonra estem,2009 szeptember környékén és a könyökömön keletkezett két nagyobb nyílt seb. Ezek valamennyire begyógyultak, de miután a seb lezárult még kemény tályogszerűség maradt a seb alatt. Ezt most nyomkodtam és felkapartam, ettől ilyen a második seb, az elsőhöz nem nyúltam. Hallottam üszkösödésről és hasonlóról rettegek a végtag-levágástól. Cukorbeteg nem vagyok. Sebésznél jártam már vele, csak vonogatta a vállát. Bőrgyógyász hámlasztó krémet írt fel, de nem használt. 2010 08 http://kepfeltoltes.hu/100818/DSCF7772_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/100818/DSCF7775_www.kepfeltoltes.hu_.jpg régebbi képek az alábbi sebekről 2009: 12. hó http://kepfeltoltes.hu/091227/DSCF6028_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/091227/DSCF6027_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/091227/DSCF6025_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/091227/DSCF6023_www.kepfeltoltes.hu_.jpg kérem segítsenek, rettegek a végtaglevágástól, mélyebb szövetelhalástól, nem tudom mi állhat a háttérben és kihez fordulhatok komolyabb segítségért.

        Dr. Bodnár Edina válasza a sebgyógyulás témában

        Ne aggódjon, nem kell levágni a karját. A keloidos sebgyógyulás alkati kérdés. Próbálja ki a Contactubex vagy Zeraderm gélt. Ha nem segít,akkor a hegbe adott lokális steroid injekció a megoldás.


        Kérdés: 2010. augusztus 18., 04:41; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 13:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?