• Fejbőr, szemöldök hámlása, orr és fül vörös

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Kb. 4-5 kezdődött a problémám. A fejbőröm nagyon erősen hámlik az egész területén, néha a szemöldököm is. Az orrnyergem széleinél is sokszor vörös és a füleim mögött is hámlik szétreped a bőröm. Kismillió kenőcsöt adtak már rá az orvosok akiknél jártam, de igazából egyikük sem mondta, hogy mit kezdjek a betegséggel. Évről évre rosszabb és most már nyáron is folyamatosan problémát okoz(régebben csak télen volt). Szaklapokból, internetről elég egyértelműen kitűnik, hogy vagy seborrea vagy pikkelysömör, mivel ezek eléggé könnyen összetéveszthetőek a tünetek alapján. A probléma, hogy mindenhol azt olvasom...ez a két betegség nem gyógyítható. Nekem viszont egyre jobban hullik a hajam tőle és esztétikailag is visszataszító egy ilyen fehér koszmós haj, annak ellenére, hogy naponta akár többször is megmosom(próbáltam már azt h ritkábban mosom, de úgyis ugyanolyan rossz a helyzet). Teljesen magam alatt vagyok, mivel fiatal vagyok és sokat számít a jó megjelenés. Kérem ha tud valami alternatív megoldást, vagy bármit ami segít írjon. Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fejbőr témában

        Kedves Kérdező! Panaszai egyértelműen seborrhoeát valószínűsítenek. Extrém ritka, hogy pikkelysömörös tünetek arcon jelentkezzenek. Valóban ezek a betegségek bár szépen kezelhetőek, de nem gyógyíthatóak, mivel egy adott genetikai hajlam álla hátterükben. A seborrhoeára az is jellemző, hogy a korral előre haladva romlik, valamint a téli hónapokban rosszabb. Nagyon fontos, hogy folyamatos legyen az ilyen bőr ápolása. Ha a fejbőrén felrakódás alakul ki, akkor azt először olajos pakolással le kell óvatosan választani, hogy hozzáférjünk az alatta lévő gyulladáshoz. Jellemző még a betegségre az is, hogy hozzászokik a bőr 3-6 hónap alatt az alkalmazott samponokhoz, ezért tanácsos azokat hatásuk gyengülésével lecserélni másikra, illetve váltogatni őket. Nagyon jó sampon a Nizoral, a Kerium, a Sebiprox, A Psorioderm sampon , a T-gel stb. Az arci tünetekre használandó szerek ( nem feltétlenül szteroidra kell gondolni) pedig sajnos vénykötelesek, ehhez kérje szakorvosa segítségét.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. augusztus 16., 21:30; Megválaszolva: 2010. augusztus 17., 14:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?