• Hajhullásom okozhatja hormonális probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2009. májusában megszületett második kislányom. 9 hónapig szoptattam, de parox.pitvarfibrilláció miatt abba kellett hagynom a szoptatást. Ezt követően kb. 1 hónap múlva el kezdett hullani a hajam. Nem drasztikusan, de folyamatosan. Azóta is hullik a fejem tetején a leglátványosabb, szinte teljesen megkopaszodtam. A szoptatás alatt, folyamatosan szedtem tovább a femibion 400-at és vasat. Mirena spirált használok. Nem tudom, hogy mi lehet az ok. Okozhatja a spirál hormontartalma? Az első szülésem után is a szoptatás végéig hullott a hajam, de aztán rendeződött. Akkor fogamzásgátlóként szintén az egyfázisú tablettát szedtem, de akkor abbahagytam, mert a hajhullást valószínű az idézte elő. A terhesség utáni hormonszint ingadozásnak már be kellett fejeződni. A szoptatást pedig már februárban abbahagytam. Mi lehet az ok? Szabaduljak meg a Mirenától? (A szívproblémáraNebivololt szedek 2.5.mg-ot) Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! Amikor főleg a fejtetőn ritkul meg a haj,mindenképpen felmerül a hormonális eredet,azaz a nőies típusú androgén alopecia. Ennek két típusa van. Az egyik esetében valódi hormonszint eltérések vannak, mely nőgyógyászati endocrinológiai szakrendelésen vizsgálható. Előfordulhat azonban olyan erős diffúz hajhullás is,ami hátterében gyógyszerszedésvagy rejtett bakteriális góc áll. Elkerülhetetlen a hajas fejbőr vizsgálata és egy rutin laborvizsgálat is ezekben az esetekben. Mindenképpen kérje háziorvosa vagy nőgyógyásza segítségét.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. augusztus 02., 14:10; Megválaszolva: 2010. augusztus 03., 16:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?