• Ujjbegy hámlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam ujjbegyei lehámlottak olyan szinten,hogy nincs ujjlenyomata. Már volt ilyen és visszanőtt rendesen, de érdekelne,hogy ez mitől lehet. Semmi új dologgal nem játszott és gyurmázni sem gyurmázott. A tej allergiáját most teszteljük,hogy kinőtte-e de úgy néz ki,hogy az már nem okoz gondot.Segítségét előre is köszönöm.

        Dr. Gál Mónika válasza a ujjbegy témában

        Kedves Kérdező! Az adott tünetet úgy hívják, hogy pulpitis sicca, azaz az ujjbegyek kiszáradásával hámlással járó bőrgyulladás. Ez a veleszületett ekcéma (atópiás dermatitisz)résztünete, van olyan gyermek, akinek mindössze ennyi tünete jelentkezik, majd ki is növi a betegséget.Testápoló használatán kívül vigyázni kell mindenféle irritáló anyag kerülésére (beleértve az erős szappanokat is), de sajnos egy légúti vírusfertőzés, bármely banális gyermekbetegség is fellobbanthatja átmenetileg.

        Dr. Gál Mónika
        Dr. Gál Mónika - bőrgyógyász, allergológus-immunológus, klinikai farmakológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. július 26., 20:36; Megválaszolva: 2010. július 29., 14:33

        Tudjon meg többet: ujjbegy

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Terhes vagyok és a bőrgyógyász a La Roche Posay Kerium DS krémet ajánlotta amit használok is mert segített.Csak azt nem tudom hogy lehet-e ezt a krémet várandósan használni?
        Tisztelt Doktor Nö/ Doktor Úr! 10 éves kisfiam kb. fél évvel ezelött görkorcsolyával elesett és a szeme felett felrepedt a bör. Az ügyeleten egy speciális tapaszt kaptunk rá, amit 10 napig nem szabadott levenni. A seb szépen begyógyult,...
        T.Doktornő! Július elején kerestem fel a lakóhely szerinti bőrgyógyász szakrendelést, egy szabálytalan és sötét színű anyajegyem miatt, ami korábban nem volt. Vizsgálat után a doktornő beutalt a Mária utcai Bőrklinikára melanóma...
        Vissza nohet meg a tobbszorosen kitepett haj? 5 honapja ujra kezdtem tepni a hajam es felek, hogy mar nem fog ujra kinoni.
        Tisztelt Doktorúr\nő lenne egy olyan kérdésem hogy a rokonaim véleménye megoszlik arról hogy ki kell-e nyomni a pattanást vagy inkább csak hagyni kell,Ön mit javasol?Esetleg leírna nekem néhány bevállt módszert?Ami jó a pattanásra és nem is...
        Tisztelt Webbeteg! Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy megtudjam a hajam hullásának okát. Voltam már ezzel a problémámmal már bőrgyógyászaton, ott elküldtek azzal,hogy férfihormonok miatt hullik. Mivel a családomban nem jellemző a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár hete vettem észre, hogy a péniszemnél, a makk aljánál 2 piros folt jelent meg. Körülbelül 1 évvel ezelőtt ugyanilyen gondom volt, azzal a különbséggel, hogy akkor a herezacskón lévő bőr is hámlott és emellett...
        14-15 éves koromban a pattanásos, gyulladt arcbőrömre sotret kezelésem volt, amitől sokat javult a bőröm. Most 19 évesen megint csúnyább lett, ezért az új bőrgyógyászom sotret kezelést javasolt. Az előző orvos szerint viszont, aki az...
        Tisztelt Dr Úr/Nő. Önök szerint mi lehet a baja édesanyám kezének? Ég (mintha szurkálnák tűvel) viszkető érzés, kirepedezik. Lassan 3 hónapja (de szerintem már több ideje) ilyen a keze. Próbált kenőcsöt (ekcéma elleni, aztán school...
        Üdv! Néhány napja vettem észre, hogy a herezacskóm kb 1cm szélességben középen, 10 centi hosszúságban be van lilulva. (a pénisz tövétől indulva) Fekete nadálytő krémmel kenem folyamatosan, de egyelőre nem igen akar javulni. Egyáltalán...
        Jó napot! Nekem olyan problémám lenne,hogy a homlokomon,főleg nyáron több apró fehér folt jelenik meg,és ezek száma egyre növekszik.Feltűnt,hogy többnyire a pattanások helyén vannak ezek a foltok,és sehogy sem tudom őket halványítani,és...
        Már több mint egy éve hullik a hajam és nem tudom hogy mitől, eleinte azt hittem hogy a hajfestéstől, de azóta amióta hullik a hajam nem volt festve és többször is levágattam rövidre. Mindíg csak hajmosásnál ,csomóban hullik ki, pedig...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! A problémám, ami miatt most felkerestem Önt, több hónappal ezelőtt kezdődött.6-7 hónapja tapasztaltam először, hogy hiába tisztálkodom rendszeresen, mindig kellemetlen testszagot érzek magam körül. Reggel és...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A péniszem tövénél körülbelül egy éve jelent meg egy apró 2-3mm es kissé fehéres folt azt gondoltam, hogy egy pattanás ezért megnyomtam és áttetsző fehéres folyadék folyt belőle. Ez a kisebb duzzanat az elmúlt év...
        Tisztelt Dr. Bodnár Edina! 6 hónapos Sotret/Roaccutan (a kezelés első hónapja után elfogyott a készlet, így Roaccutan-t szedtem a későbbiekben) kezelésen vagyok túl, mely idő alatt nem fogyasztottam akoholt annak érdekében ugye, hogy a...
        Sziasztok ! Azt szeretném meg tudni,hogy a makkom alatt a rövid fék mellet van pár fehér pötty,de nem lehet le kaparni,nem viszket,nem fáj,és már pár éve ott van és zavar h nem tudom mi lehet az. Pontosan nem tudtam jól le írni hogy hol van.
        a hímvesszőn pici szemölcsök jeletek meg mit tegyek egyre több lesz
        Tisztelt doktor úr/doktornő! 1-2 hete vettem észre, hogy mikor viszket a bőröm és megvakarom (nem erősen) ostorcsapás szerű csíkok jelennek meg az adott területen, majd 20-25 perc múlva már nyoma sincs! (Mikor megjelennek viszket, de kb. 5-10...
        Olvasgattam a neten már több napja,hogy mi lehet,de nem találtam egyértelmű választ. Azért is küldök róla képet,mert úgy egyszerűbb mint elmagyarázni. Előre is köszönöm a segítségüket!
        Tisztelt Szakértő! Csalánkiütés miatt góckutatásra küldtek, ahol minden eddigi vizsgálat eredménye negatív lett, kivéve a fogászatit, ahol egy bennmaradt foggyökér és egy elhalt bölcsességfog miatt műtéten, illetve foghúzáson estem át...