• Bőrgomba?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. 5-6 éve kezdődőtt,hogy a hátamon megjelentek kissebb-nagyobb fehér foltok.Ezután fellkerestem egy bőrgyógyászt és adott rá ecsetelőt,krémet.Ez el is múlt télire, de ahogy jött a jó idő és egyre többet izzadtam ismét előjött de már vöröses foltok /a gombostűfejtől a féltenyérnyi nagyságig/ és enyhén érdes felületű. Újra elmentem az orvoshoz és írt fel Orungal 100mg gyógyszert. Ezután is elmúlt de a melegbe megint vissza jött. Van még a gyógyszerből, de lejárt a szavatossági ideje. Beszedhetem még én ezt? Vagy valami mást javasol, mert ez iszonyú drága. Köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gombás fertőzés témában

        Vizsgálat nélkül nem javasolt gyógyszerszedés, lejárt gyógyszer főleg nem. Érdemes gombavizsgálatot végezni, hogy valóban arról van-e szó, illetve ha igen, akkor a hajas fejbőr Nizoral samponnal történő kezelése célszerű.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 13., 10:57; Megválaszolva: 2010. július 15., 12:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy