• Akne

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Választadó! Kb. 10 évig szedtem fogamzásgátló tablettát és nagyon szép volt a bőröm. Már másfél éve abbahagytam és sajnos nagyon sok pattanás előjön főleg az állkapcsomnál és a államnál. Voltam góckutatáson nem mutatot eltérést a hormoneredményem és sajnos hiába írják ki a bőrgyógyászok a legkülönb féle krémeket nem használ. Nem tudom mit tegyek egyedül egy antibiotikum használt amit két hónapig szedtem de a gyomrom nem nagyon bírta. Kérem adjon tanácsot mit tegyek hová forduljak sajnos anyagilag nem tudom megtenni hogy külünféle lézeres és egyéb kezeléseket elvégeztessek és mivel hamarosan babát szeretnék gyógszert sem tudok szedni. Van erre valami megoldás vagy így kell leélnem az életem? Válaszát köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pattanás témában

        Az antibiotikumos kezelés után van még lehetőség A-vitamin származék szedésére, de ez magzatkárosító mellékhatású lehet, így már a terhesség tervezésekor sem adhatjuk. A terhesség az egyéb terápiás lehetőségeket is behatárolja. Egyelőre helyi antibiotikumot, szaliciles rázókeveréket szárításra javaslok, mellé Lubexylt arctisztításra. Ha megszült, akkor lehetőség van erősebb kezelésre is, de addig a magzat érdekében nincs.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 12., 15:18; Megválaszolva: 2010. július 13., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?