• Felfekvés kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nagymamámnak felfekvései vannak, mert sajnos állandóan ágyhoz kötött. Szeretném megkérdezni, hogy mely kenőcsöt ajánlaná leginkább: Sudocrem, Medifleur, Dermolex. A mellkasán már igen csúnya elváltozás tapasztalható, mert sebes, váladékozik, vérzik is. Erre most a Fibrolan nevezetű kenőcsöt használjuk, de nem tudjuk szükség lenne-e ezen kívül még kötözésre is? Előre is köszönöm válaszát! Zsuzsa

        Dr. Boros Miklós válasza a felfekvés témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt kenőcsök és kezelés korszerű. A legfontosabb, hogy változtassuk a nyomásnak kitett helyeket (decubitus matrac, forgatás). Amennyiben a váladék bűzös naponta mossák le hígított betadinos oldattal. Kérjék háziorvosuk segítségét, mivel létezik házi kötőszolgálat, akik két-három naponta át tudják kötni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. július 04., 15:03; Megválaszolva: 2010. július 08., 20:00

        Tudjon meg többet: felfekvés
      • Kérdések és válaszok a témakörben: