• Piros pontok a makkon...?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Stabil párkapcsolatban élek barátnömmel,ha nem használtunk óvszert, kb. 36-48 órára jelentkeznek a következő tüneteim: a makkon és környékén piros pontok,enyhe gyulladás és ez a rész érzékenyebbé válik.Ezek a tünetek két hét alatt fokozatosan,beavatkozás nélkül elmulnak.A párom cito-eredményei szerint ő rendben van és nincsenek tünetei.Várom válaszukat és köszönöm.

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrelváltozás, pénisz témában

        Kedves Kérdező! A kép és a leírt tünetei alapján többféle betegség is szóba kerül. Lehet nemi herpesze, gombás tünete, de akár irritatív jelenség is okozhatja tüneteit. Partnerének citológiai vizsgálata feltehetően csak rákszűrés volt, nem pedig nemi úton terjedő betegségekre vonatkozó szűrés. Ez utóbbit javasolnám önnek és partnerének is lakhelyüknek megfelelő Bőr- és nemibeteg gondozó intézetben vagy STD (Sexually Transmitted Diseases)Szakrendelésen. Előfordul ugyanis tünetmentes hordozó állapot is, valamint ezen betegségek társulhatnak is egymással.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. július 01., 21:27; Megválaszolva: 2010. július 02., 18:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?