• Viszkető égő férfi mellbimbó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr 36 éves férfi vagyok.Pár hete elkezdett időnként viszketni a bal melbimbóm.Egyre gyakoribb és egyre égetőbb viszkető érzés.Elváltozás nincs, csomót sem érzek benne, duzzanat sincs.Bőgyógyász nem tudott mit mondani, felírt egy hidratálót, ami semmit nem ér.A viszketés erősődőtt a melegben. A bőrgyógyász méd mondta hogy esetleg az öblítötől lehet, de akkor is van tünet mikor nem érintkezik ruhával órákig. Mit javasol a viszketésre? Szükség van szövetttani vizsgáletra? Lehet daganat? Köszönettel Zsolt

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrkiütés témában

        Kedves Zsolt!

        Ha csak viszketés van, se duzznat, se váladékcsorgás nincs, akkor nincs oka aggodalomra. Ellenben, ha bármelyiket tapasztalja, akkor emlőszakrendléesre kell beutalót kérni, és ultarhang elvégzése szükséges. A viszketés irritáció, allergia jele is lehet. Akár az öblítő, akár a mosószer, szappan, bármi külsőleg ható allergén okozhatja, ez nemcsak a kontktus alatt okozhat problémát, hanem órák, napok múlva is érezhető a hatása. Általában lassú próbálhatással szokott ilyenkor a "bűnös" allergénre fény derülni. Gondolom, hydrophil mosakodókrémet javasolt az orvos fürdéshez és krémezéshez, ez menjen tovább, ha esetleg ez nem hat, megpróbálható a tünetekre hígított hydrocortisonos kenőcs, ezt a háziorvos is felírhatja.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-10 14:34:44; Megválaszolva: 2010. június 10., 14:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?