• ROACCUTAN tabletta!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő

        Az iránt érdeklődnék hogy az egyik barátom roaccutan tabletta szedésébe kezdett orvosi felügyelet nélkül. Ugy hallottam hogy ez egy igen veszélyes gyogyszer...arcán véleményem szerint nincsenek sulyos aknék ami indokolná a gyogyszer szedését. Milyen káros hatásai lehetnek a gyogyszernek ha továbbra is orvosi felügyelet nélkül szedi és nem konzultál bőrgyógyásszal? 

        Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a pattanás témában

        Kedves Kérdező!

        Sajnos valóban sok mellékhatása lehet a gyógyszernek, de ezek egy résza szors orvosi kontroll mellett is jelentkezhet. A leggyakoribbak:


        Nagyon gyakran fordul elő bőrszárazság, különösen az ajkakon és az arcon. Bőrgyulladás alakulhat ki (dermatitis), cserepes és gyulladt lehet az ajak, kiütések, enyhe viszketés jelenhet meg és hámlás is felléphet.
        Nagyon gyakori, hogy a bőr a szokásosnál törékenyebbé és pirosabbá válik, különösen az arcon.
        Nagyon gyakran vagy gyakran alakulnak ki olyan zavarok, melyek a különböző vérsejteket érintik. A véralvadásban szerepet játszó sejtekre kifejtett hatás következtében fokozódhat a vérzési hajlam, könnyebben alakulnak ki véraláfutások.
        A szem kötőhártyájának és a szemhéjszélnek a gyulladása (conjunctivitis, blepharitis) nagyon gyakori. Nagyon gyakran alakul ki szemszárazság és enyhe szemirritáció.
        Gyakran előfordul, hogy az orrüreg kiszárad és "pörkösödik" ami enyhe orrvérzést okozhat.
        Gyakran előfordul a betegeknél a májenzimek szintjének emelkedése.
        Nagyon gyakran fordul elő hátfájás Roaccutan szedésekor (különösen serdülőkön). Minthogy nagyon gyakran fordul elő izom és ízületi fájdalom Roaccutan kezelés során, a kezelés ideje alatt a túlzott fizikai aktivitást kerülni kell.
        A Roaccutan nagyon gyakran okozhat változásokat a vérzsír értékekben (trigliceridek, ún. nagydenzitású lipoproteinek és néha koleszterin).

        Ritkán pszichés zavsarok, neurológiai mellékhatások, stb. is jelentkezhetnek.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-22 17:19:06; Megválaszolva: 2010. május 22., 17:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó