• Körömbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! Olyan problémám lenne, hogy a nagylábujjam körme nem úgy nő, ahogy kéne. A két széle egy vékony kb. 2-3 mm csíkban sárga színűre van elszineződve (hosszában) (gondolom gombásodás lehet)de nem teljesen a körömágyig. A köröm középső része és a körömágynál egészséges rózsaszín színű. A baj azonban az, hogy a két széle nem egészségesen nő, hanem szinte befelé fordulva a körömágyba. Mégsem teljesen a benőtt körömre hasonlít, mert nem gyulladt, fájni is csak akkor szokott ha már nagyon meg van vastagodva az a rész és nyomja a cipő. Alatta sárgás színű morzsolható "anyag" van.Próbáltam már ollóval kivágni, de semmi haszna, és ha nagyon mélyen belevágok akkor még vérzik is, olyan mintha oda lenne ragadva a köröm teljesen. Mi lehet ez? Milyen orvoshoz forduljak vele? Megszűntethető véglegesen? Nagyon zavaró esztétikailag. Köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a gombás köröm témában

        Kedves Kérdező!

        A sárgás köüröm és az alatta lévő trömelékesség valóban utalhat gombás fertőzésre. Keressen fel egy bőrgyógyászati szakrendelést, ahol kaparékos mintavétel alapján meg tudják állapítani, hogy valóban gomba-e, és ha igen, megfelelő kezelést tudnak javasolni.



        Kérdés: 2010-05-19 11:20:40; Megválaszolva: 2010. május 19., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?