• Lehet neurofibromatózis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvosszakértő! Egy internetes hír kapccsán olvastam erről a neurofibromatózis nevű betegségről, és kétségeim támadtak. 12 éves kromban keletkezett az orrom mellett egy 1,5 cm-es a bőrömmel megegyező színű kis csomó. Ezt, 30 éves születésnapomra teikntettel fagyasztásos módszerrel leszedettem, szövettant nem kértem. Kb. 2 éve hasonló csak keményebb csomók jelentek meg a fejbőröm alatt, amiről a bőrgyógyász kolléga nem tudta megmondani, hogy mi az. Én nem akartam kivágatni őket, mert nem akarok foltokat a szép hosszú hajamban. Tavaly világosbarna folt jelent meg az egyik, majd idén a másik szemem alatt. Amíg ezt a cikket nem olvastam azt mondtam volna, hogy májfolt (hiába öregszem) Ezen kívül 9 éve a jobb csípőmben diagnosztizáltak egy 4 cm nagyságú jóindulatú csonthártya burjánzást. A szövettanos 3 hetes vizsgálat során csak gyulladást tudott kimutatni. Ezért jobb híján azzal kezeltek. A lábfájdalmaim nem csökkentek, mindennaposak, ezért kb. 2 éve úgy döntöttem, többé nem megyek orvoshoz, és fájdalomcsillapítót is csak akkor veszek be, ha már lekaparom a falat. Belefáradtam. Csak akkor megyek vizsgálatra, ha veszélyben vagyok. Különben nem. Elmenjek? Tisztelettel: Egy kérdező

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

        Amit leírt az alapján nincs neurofibromatosisa. A hajas fejbőrön és az arcon lévő jóindulatú elváltozások adenomáknak vagy dermalis naevusnak felelhetnek meg, a világosbarna foltokat pedig a napfény okozza. A lábfájdalmai miatt forduljon ortopédushoz!


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-05-06 16:16:04; Megválaszolva: 2010. május 06., 16:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?