• Herezacskón bőrelváltozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/úr!

        Herezacskómon olyan bőrelváltozást tapasztaltam, hogy a terület vörösebb, mint a bőr a testemen, és apró fehér pöttyök találhatóak rajta.

        Majdnem az egész herezacskómon megjelenik ez, kívéve oldalt a széleken egy vékonyabb területen, illetve nagyon alul, ahova már szinte nem is látok le, valamint pont középen (A jobb és baloldali hererész között) egy rövid csíkban. Amikor el van ernyedve a herezacskóm akkor eléggé látszanak, de amikor össze van húzódva,akkor szinte alig. Tehát változó, hogy mennyire erős a vörösség és a pöttyök fehérsége és láthatósága, és úgy észlelem,  hogy nagyban az összehúzódástól függ. Ma voltam bőrgyógyásznál, aki azt mondta, hogy nem lát elváltozást, bár akkor a herezacskóm össze volt húzódva. Így nem is annyira vörös, és az apró fehér pöttyök sem látszanak igazán. Mi lehet ez? Lehet, hogy csak faggyúmirigyek (a doktornő valami ilyet említett)? A pöttyök elég sűrűn helyezkednek el, de tényleg változó, hogy látszanak-e vagy nem. Néha elég vörös, de összehúzódáskor alig látszik. Azt nem tudom, hogy helyzetük változik-e, vagy mindíg ugyanott vannak. Ritkán viszket, szerintem az természetes viszketés, bár néha "kicsit furcsa érzés" azon a területen. Nehezen vettem rá magam, hogy megnézessem, de utána akarok járni. A doktornő azt mondta, menjek vissza, amikor látszanak, de nem tudom kiszámítani, hogy mikor lesz összehúzódva a herezacskóm vagy sem.

        Egy fényképet mellékeltem, ezen el van ernyedve a herezacskóm, tehát eléggé látszanak. A kép jobb oldalán a herezacskóm közepén lévő csík pl látszik, ahol látszik is, hogy nem vörös, a többi terület viszont eléggé.

        Nagyon kérem segítsen, ez tényleg semmi, vagy mennyek vissza a bőrgyógyászatra? Esetleg inkább urológiára menjek? Bárhová mennék, csak járjak már utána... Nagyon várom a válaszát, és előre is nagyon köszönöm

        Üdv, Balázs

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

        Kedves Balázs!

        Megnagyobbodott mirigyekről van szó. Ezek teljesen ártalmatlanok, kezelést nem igényelnek. Nem írta a korát, de valószínűleg a fokozottabb hormonhatás következtében alakultak ki.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-03-09 11:27:27; Megválaszolva: 2010. március 09., 11:27

        Tudjon meg többet: bőrelváltozás
      • Kérdések és válaszok a témakörben: