• Piros foltok a felsőtesten

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr!

        Egy harmadik éve visszatérő bőrproblémám van. A tüneteim a következők: piros foltok jelennek meg körbe a felsőtestemen, a hátamon és a karjaimon. 1-2 héttel a megjelenésük előtt a dekoltázsomon érdesebb lesz a bőr, mintha pici kis pattanások tarkítanák, azzal a különbséggel, hogy nem pirosak. Az első két évben egy nagyobb, fokozatosan egyre szárazabbá váló folttal kezdődött, majd szépen lassan beborították a pöttyök az egész felsőtestemet, némelyik megnőtt akár egy centiméteresre is, némelyik 1-2 miliméteres. Az első évben pytiriasis roseával kezeltek, antibiotikumot kaptam, Fenistil tablettát és kenőcsöt, a kezelés hatására kb 1 hónap alatt múlt el. Mind a 2 évben februárban kezdődtek a tünetek. http://www.borbetegsegek.hu/kepek/pityriasis-rosea-400.jpg - nagyjából így nézett ki, talán kicsit több folzom volt. Tavaly ugyanzez történt, írtam ide is egy kérdést, azt kaptam válaszul, hogy az nem múlik el antibiotikumos kezelés hatására, és azt olvastam, hogy a csak egyszer kapják el, tehát úgy döntöttem hogy várok, nem mentem el újra bőrgyógyászhoz. Így kb 2-2 és fél hónap alatt múltak el a foltok, de amikor jó idő lett, a napfény hatására felgyorsult a gyógyulási folyamat. Idén harmadjára kezdődik ez a szörnyűség, 1-2 pici foltot vettem észre a hasamon, pár nappal ezelőtt, akkor még nem tudtam, hogy mi lesz belőle. Ma már megjelent több nagyon pici pötty, akkor már sejtettem, mi lesz belőle, estére pedig nagyjából megkétszereződtek. kb 2-3 darab halvány rózsaszín 3-4 mm x 1-2 mm-es foltot látok, és sok pici tűszúrás méretű pöttyöt. Ételallergiára vagy mósószer/tisztálkodószer allergiára nem gondolok, hiszen ugyanazokat a bevált termékeket használom az év minden szakában, és új ételeket sem ettem. Az időpont a közös, mind3 évben február környékén kezdődött. Remélem elég pontos leírást adtam, és tud nekem segíteni, mert a bőrgyógyász előjegyzéses alapon működik, hetek kérdése, hogy el tudjak menni.

        Reménykedve várom válaszát, és előre köszönöm a segítségét:

        Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

        Vírusfertőzés, ill. gócfertőzés okozhat ilyen tüneteket. Szükséges lenne egy góckutatás, antihiszatmin és fénykezelés.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-02-03 11:03:15; Megválaszolva: 2010. február 03., 11:03

        Tudjon meg többet: bőrelváltozás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm. Hpv-s nemi szemölcsei vannak a páromnak már lassan 1 éve. Nem akar neki elmullni s már nagyon kivagyunk miatta. Borgyogyaszaton azt mondták neki, olyan kicsik a szemölcsei hogy nem fogják tudni leműteni. Mindent próbáltunk már de nem...
        Tisztelt Doktornő! Két évvel ezelőtt a szám körvonala teljes egészében kivörösödött, mintha vastag, vörös széjkonturt használtam volna, és viszketett. Pár nappal később elkezdett hámlani, és el is múlt nyom nélkül. Később azonban...
        Repedezett,Töredezett,Ráncos a makkom. Rendesen tisztálkodok és nem vagyok köülmetélve.kb.3 hónapja vettem ezt észre és azóta ilyen.Nem tudom mit tudnék tenni ellene.NEM viszket,nem fáj.