• Piros foltok a felsőtesten

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Egy harmadik éve visszatérő bőrproblémám van. A tüneteim a következők: piros foltok jelennek meg körbe a felsőtestemen, a hátamon és a karjaimon. 1-2 héttel a megjelenésük előtt a dekoltázsomon érdesebb lesz a bőr, mintha pici kis pattanások tarkítanák, azzal a különbséggel, hogy nem pirosak. Az első két évben egy nagyobb, fokozatosan egyre szárazabbá váló folttal kezdődött, majd szépen lassan beborították a pöttyök az egész felsőtestemet, némelyik megnőtt akár egy centiméteresre is, némelyik 1-2 miliméteres. Az első évben pytiriasis roseával kezeltek, antibiotikumot kaptam, Fenistil tablettát és kenőcsöt, a kezelés hatására kb 1 hónap alatt múlt el. Mind a 2 évben februárban kezdődtek a tünetek. http://www.borbetegsegek.hu/kepek/pityriasis-rosea-400.jpg - nagyjából így nézett ki, talán kicsit több folzom volt. Tavaly ugyanzez történt, írtam ide is egy kérdést, azt kaptam válaszul, hogy az nem múlik el antibiotikumos kezelés hatására, és azt olvastam, hogy a csak egyszer kapják el, tehát úgy döntöttem hogy várok, nem mentem el újra bőrgyógyászhoz. Így kb 2-2 és fél hónap alatt múltak el a foltok, de amikor jó idő lett, a napfény hatására felgyorsult a gyógyulási folyamat. Idén harmadjára kezdődik ez a szörnyűség, 1-2 pici foltot vettem észre a hasamon, pár nappal ezelőtt, akkor még nem tudtam, hogy mi lesz belőle. Ma már megjelent több nagyon pici pötty, akkor már sejtettem, mi lesz belőle, estére pedig nagyjából megkétszereződtek. kb 2-3 darab halvány rózsaszín 3-4 mm x 1-2 mm-es foltot látok, és sok pici tűszúrás méretű pöttyöt. Ételallergiára vagy mósószer/tisztálkodószer allergiára nem gondolok, hiszen ugyanazokat a bevált termékeket használom az év minden szakában, és új ételeket sem ettem. Az időpont a közös, mind3 évben február környékén kezdődött. Remélem elég pontos leírást adtam, és tud nekem segíteni, mert a bőrgyógyász előjegyzéses alapon működik, hetek kérdése, hogy el tudjak menni. Reménykedve várom válaszát, és előre köszönöm a segítségét: Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

        Vírusfertőzés, ill. gócfertőzés okozhat ilyen tüneteket. Szükséges lenne egy góckutatás, antihiszatmin és fénykezelés.

        Dr. Boros Miklós
        Dr. Bodnár Edina
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-02-03 11:03:15; Megválaszolva: 2010. február 03., 11:03

        Tudjon meg többet: bőrelváltozás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Már több mint egy éve hullik a hajam és nem tudom hogy mitől, eleinte azt hittem hogy a hajfestéstől, de azóta amióta hullik a hajam nem volt festve és többször is levágattam rövidre. Mindíg csak hajmosásnál ,csomóban hullik ki, pedig...
        a hímvesszőn pici szemölcsök jeletek meg mit tegyek egyre több lesz
        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Olyan problémával fordulok Önhöz,hogy pár napja hagytam abba,egy diétát melynek során a szervezetembe nagyon kevés szénhidrátot,cukrot,zsírt vittem be,ezt párosítottam egy aerob mozgásformával zsírégetés...
        Üdv.! Olyan problémám lenne hogy egy nemi aktus után piros pattanás szerű kiütések jöttek elő a makkon, illetve környékén ami már napok óta megvan csak már sebekké alakult át. Semmi viszkető, égő érzést nem érzek.. Mi lehet a...
        Kedves doktor úr! 3 éve lépett fel a bôrgomba először, akkor antibiotikummal elmúlt. Tavaly nyáron jött ki újra, azóta folyamatosan kenôcsöket használok, de nem szépül a bőröm. Egy kenôcs 1 hétig elég, mivel a felsôtestem tele van. 1...
        T Bőrgyógyász Azokon a helyeken ahol steroidos Psoriasis elleni krémmel kentem (pl. Daibovet, elocom, elosalic) a napozást követően pár nappal világos foltok jöttek elő. Az a kérdésem hogy ezek foltok el fognak tűnni vagy örök életre...
        27 eves noismerosom tenyeren es a kezujjak puha reszen apro egeto erzest okozo szemolcsok jelentek meg, melyek idonkent elmulnak, de nem teljesen es visszajonnek. Nagyon kellemetlen. Mi ez es hogyan vedekezhet ellene.
        jónapot szeretném segitségét tanácsát kérni! elkaptam a condyloma betegséget közép fokozaton járok nem tudom mi tegyek mivel egyre jobban terjed voltam orvosnál azt mondta lézer kel leszedetni hogy ne terjedjen tovább irt fel oldatot az remélem...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Bőrgyógyászaton diagnosztizálták nálam a „Telogen effluvium” elnevezésű betegséget. A hajhullásra kaptam: Nizoralos detergens. A doktornő szerint az alábbi vérvételekre volt szükség: kémia, vérkép,...
        Szeretném kideríteni, hogy a tarkómon több éve tartó folyamatos kiütés mitől van és mi a gyógymód rá. Valamint egy másik hasonló probléma ami felduzzadt pattanásszerű lesz.( évek tapasztalatai alapján, akkor jön ki mikor előző nap...
        Néhány évvel ezelőtt "napgomba" kezelést kaptam (sampon, tabletta, krém), a tüneteim szépen el is múltak. Sajnos most újra észrevettem a bőrömön a foltokat. Édesapámnak hosszú évek óta az egész felsőteste foltos. Arra gyanakszom, h neki...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérem szépen a tanácsát. Időszakosan vissza-visszatérő barnás foltok jelennek meg a tenyeremen, lábfejemen, esetleg az alkaromon. Reggelre jönnek ki, és általában estére elmúlnak, vagy 48 órán belül....aztán...
        Kedves Doktornő! Már kiskorom óta van a fejemen egy anyajegy, sárga, és eléggé kidudorodik. Voltam már vele évekkel ezelőtt bőrgyógyásznál, akkor azt mondták, hogy nem kell vele semmit csinálni. Tegnap este észrevettem, hogy két darabban...
        A gerincem mentén elváltozott a bőr. Már több mint egy éve de most a tapintása is változott. képek mellékeltem
        Jó napot kivánok! Olyan problémával fordulok önhöz, ami múlt héten kezdődött. Pattanásszerű és méretű kiütés jelent meg az alkaromon, ami a megjelenéskor viszkedett. Kis idővel mégegy, illetve a napokba a lábszáramon is, 1 a combom...
        Szeretném meg kérdezni mi okozhatja, hogy a kezemen a mutató és középső ujjamon a köröm végénél ketté vállik a körmöm és ez már legalább 1 éve tart.Tehetek -e valamit annak érdekében, hogy ez az állapot javuljon. Válaszukat előre is...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Rettentően hullik a hajam. Nem tincsekben, hanem egyenletesen.Szedek vastablettát, mert tudom egy éve nagyon vashiányos voltam és akkor is hullott a hajam.De hiába szedem egy hónapja semmi változás. A bőrgyógyász és a...
        Kb.10 éve kontakt tip.szemhéjakra alkarokra testre lokalizált seropapulosus tüneteim miatt epicutan(st.magyar és eu.sor)allergia vizsgálatot végeztek,mely igen erős seropapulosus kontakt allergiát igazolt krómra,nikkelre és enyhébb korai késői...
        Tisztelt Doktor úr / Doktornő! Egy ismerősömtől azt hallottam, hogy egyszer mikor tyúkszeme volt, és véletlenül megvágta, közvetlenül a vérébe csepegtetett a vérehulló fecskefű nedvéből. Állítása szerint elmúlt az összes tyúkszeme...
        Kedves Doktor nő/Doktor úr! A mellékelt fotón látható sötétbarna anyajegyről(?)szeretném kérni előzetes véleményét, tanácsát. Az elváltozás a hasam alján, a szeméremszőrzet felett találhat. Nem okoz semmilyen problémát, nem fáj, nem...