• Piros folt a száj körül

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Körülbelül 3 éve egy gyomorfájásos betegség után (háziorvosom valamilyen vírusra gyanakodott) követően a szám körül kb. 5 cm távolságban egy piros folt alakult ki, ami azóta sem múlt el. Bőrgyógyász szerint gyomorsav okozza a tünetet, és egy fél éves - szénhidrát alapú - diétát javasolt. Sajnos a folt nem tűnt el, de zöldségek és gyümölcsök nélkül nem bírok tovább élni, úgyhogy nem folytatom tovább a diétát. Kivizsgáltattam gasztroenteorológussal a gyomrom, és semmilyen gyomorbetegséget/elváltozást nem állapított meg. (volt helicobakter vizsgálat, gyomortükrözés stb..) A folt, főleg télen nagyon csúnyán látszik. Tudna valamilyen megholdást javasolni - gyógyszer vagy egyéb terápia is érdekelne. Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

        Kedves Kérdező!

        Lehetséges, hogy ún. periorális dermatitise van. Első léps lenne a kivizsgálásban a további góckutatás. A kezelését illetően megoszlanak a vélemények, vannak, akik a nullterápiára esküsznek, de amennyiben valóban errről van szó, pl. retinoidok, antibiotikum, stb. is szóba jön. Nem akarok vakon kezelést javasolni, mert nem tudom biztosan, hogy miről van szó, de azt javaslom, hogy első körben további góckutatás, kozmetikumok elhagyása, fluoridos fogkrémek elhagyása javasolt, illetve az új évben keressen fel egy jó bőrgyógyászt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-12-31 10:08:56; Megválaszolva: 2009. december 31., 10:08

        Tudjon meg többet: bőrelváltozás
      • Kérdések és válaszok a témakörben: