• Mikor szünnek meg az A vitamin tuladagolás tünetei?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Problémám:A vitamint szedtem amit a bőrgyógyász irt fel E vitaminnal kiegészitve.De véletlenül kicsit(nem sokkal) több ideig szedtem mint a kura.2 hétig kellett volna én 3 hétig szedtem.2 hete hagytam abba.És kb 2 hete vettem észre hogy elkezdett hullani a hajam.Utánaolvastam a neten és azt találtam hogy ez valószinöü az A vitamin tuladagolás miatt lehet.Ez valóban igy van?És ha igen el fog mulni?és kb mennyi idő mulva?Kérem válaszoljon mert negyon kétségbe vagyok már esve a hajhullás miatt soha nem volt ilyen problémám.Köszönöm szépen

        WEBBeteg szakértő válasza a vitamin túladagolás témában

        Kedves Kérdező!

        Nem valószínű, hogy túladagolta volna az A-vitamint, de ha mégis magasabb lenne a szintje a szervezetében, viszonylag hosszabb idő míg kiürül, mivel zsírban oldódó vitaminról van szó. Ezzel párhuzamosan a hajhullás spontán rendeződik, amennyiben ez áll a hátterében (valószínűbb, hogy valamilyen lezajlott enyhébb gyulladás vagy pszichés stressz) válthatta ki.

        Tisztelettel:  Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-03 14:05:09; Megválaszolva: 2011. július 29., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?