• Körömgomba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr! Kérdezni szeretném, hogy a lamisil tablettát a teljes gyógyulás végéig (köröm lenövéséig)kell-e szedni? Ha mégsem, akkor mennyi ideig tart a hatása a gyógyszernek a körömben? Válaszát nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Bartalfi Kitti

        WEBBeteg szakértő válasza a körömgomba témában

        Kedves Kitti!

        A körömgomba kezelésére alkalmazott terbinafin hatóanyagtartalmú szereket kézköröm fertőzöttsége esetén 3-4 hónapig adjuk, amennyiben lábköröm fertőzöttség (is) van 4-5 hónapig kell szedni. Kivételt képez a rossz keringésű láb, ekkor előfordul, hogy tovább is adagoljuk, mivel ilyenkor a köröm lenövése lassabb. A terbinafin tartalmú szerek a gyógyszerszedést követően terápiás szinten jelen vannak még hetekig a körömképletekben. Három havi szedés után, alkalmazási előirat szerint még 90 napig tart a hatásuk.

        Tisztelettel:  Dr. Gál Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-29 09:36:34; Megválaszolva: 2011. július 29., 09:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?