• Kiütések folytatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A kezelés hatására (Cetirizin tabl., Dermovat krém, calcimusc)enyhültek a pöttyök, de elfogytak a készítmények,nem mentünk vissza az orvoshoz, és visszajöttek, sőőt most már csúnyább, több a kokárda szerű folt, mint a sima piros pötty, már hátul a combján is előfordul. Kicsit aggódom, van egy két hónapos kislányunk, nehogy elkapjon vmit, bár az orvos azt mondta nem fertőző.A párom még sosem volt laborba vagy ilyen helyen, ép és egészséges volt mindig. Mik lehetnek azok a betegségek amiknek ilyen tünete van? Köszönettel: Laar

        WEBBeteg szakértő válasza a kiütés témában

        Kedves Laar!

        A leírás alapján allergiás típusú betegség gyanúja vetődik fel, a kapott gyógyszerek is allergia kezelésére használatosak. Valószínűleg azért nem múlt el a kezelés hatására a betegség, mert a kiváltó allergizáló okot nem sikerült eliminálni. Az allergiás betegségek közül pl. az erythema exsudatívum multiforméra jellemzőek a kokárda-szerű kiütések. Nem allergiás betegségeknél pl. a gombás fertőzés okozhat kokárda-szerű kiütést.

        A leggyakoribb allergének a táplálékallergének szoktak lenni, érdemes lenne pár napig diétázni, ennek a pontos menetéről, konkrétan arról, hogy melyik nap mit lehet enni a diéta alatt, szintén a bőrgyógyász tud felvilágosítást adni. Gyógyszer is okozhat ilyet, akár egy szem fájdalomcsillapító is. Szóba jönnek még egyéb allergének, pl. állati szőr, pollen, és ahogy a bőrgyógyászuk mondta, belgyógyászati betegség is okozhat ilyet, ezek lehetnek pl. emésztőszervi, fogászati, fül-orr-gégészeti, stb. betegségek.

        Sajnos a betegség kiváltó okát sok esetben a részletes vizsgálatok elvégzése ellenére sem sikerül igazolni, sőt az is előfordul, hogy mire az okot megtalálják, a betegség magától meggyógyul. Ennek ellenére továbbra is azt javaslom, hogy menjenek vissza a kezelőorvoshoz, mert érdemes lenne a diétát megbeszélni, ha a tünetek nem múlnak, esetleg más gyógyszert kellene elkezdeni szedni, és a betegség okát kideríteni.

        Amennyiben valóban allergiás betegségről van szó, akkor a kislányukat ez nem veszélyezteti.

        A tünetek testtájankénti elhelyezkedése, gyakorisága, klinikai megjelenési formája alapvető a bőrgyógyászati diagnózis felállításánál, ezért a pontos diagnózist a bőrgyógyász tudja felállítani.

        Jó egészséget kívánok!

         

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos



        Kérdés: 2009-07-30 09:49:36; Megválaszolva: 2009. július 30., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A kisfiamnál ma kéz láb száj fertőzés lett diagnosztizálva. Én 20 hetes kismama vagyok . Én vagyok itthon vele és vigyázok rá. Kérdésem az lenne, hogy mennem kellene pár nap múlva genetikai UH ra. Én elkaphatom ez, vagy fertőzhetek úgy,...
        Kedves Doktornő! Kb. 4 éve kezdtem el szedni a Biovanne Plus kapszulát. Néhány hónap után abbahagytam, mivel eltűnt a pattanásaim nagy része. Utána megint elkezdtem szedni, mert megint pattanásos lett a bőröm. Nagyjából egy-másfél éve...
        Tisztelt Doktornő! Másfél hónapja jártam allergiavizsgálaton egy budapesti klinikán, ahol Prick tesztet végeztek. A teszt eredményes lett, allergiát mutatott ki állatszőrökre. A teszten végzett kis vágások hamar begyógyultak, azonban pár...
        Közel 1 éve fennáll a problémám sajnos semmire nem reagál.(gomba ellen ajakirok,tyrosour,stb.)Kérem ha tud segíteni ,hogy mi lehet illetve mit ajál rá ami végre segítene hálás lennék mert már nem bírom.Gondoltam allergia szedek rá allergia...
        Tisztelt Doktornő! 2017.Április közepe óta van a bal lábszáramon ez a folt. Az elején fájt,duzzadt volt,majd kb 1,5 hónap után magától kifakadt. Véres genny jött ki belőle,nem is kevés.Ezután egy nagyon apró de mély lyuk lett rajta ahol...
        Tisztelt Doktornő! Férjemnél februárban melanómát diagnosztizáltak.Csatolmányban elküldöm az utolsó ambuláns lapját, amiben minden le van írva.Áttétet szerencsére nem találtak,Kérdésem, szükség van-e az Intron A injekcióra 1 évig, ami...