• Kiütések folytatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A kezelés hatására (Cetirizin tabl., Dermovat krém, calcimusc)enyhültek a pöttyök, de elfogytak a készítmények,nem mentünk vissza az orvoshoz, és visszajöttek, sőőt most már csúnyább, több a kokárda szerű folt, mint a sima piros pötty, már hátul a combján is előfordul. Kicsit aggódom, van egy két hónapos kislányunk, nehogy elkapjon vmit, bár az orvos azt mondta nem fertőző.A párom még sosem volt laborba vagy ilyen helyen, ép és egészséges volt mindig. Mik lehetnek azok a betegségek amiknek ilyen tünete van? Köszönettel: Laar

        WEBBeteg szakértő válasza a kiütés témában

        Kedves Laar!

        A leírás alapján allergiás típusú betegség gyanúja vetődik fel, a kapott gyógyszerek is allergia kezelésére használatosak. Valószínűleg azért nem múlt el a kezelés hatására a betegség, mert a kiváltó allergizáló okot nem sikerült eliminálni. Az allergiás betegségek közül pl. az erythema exsudatívum multiforméra jellemzőek a kokárda-szerű kiütések. Nem allergiás betegségeknél pl. a gombás fertőzés okozhat kokárda-szerű kiütést.

        A leggyakoribb allergének a táplálékallergének szoktak lenni, érdemes lenne pár napig diétázni, ennek a pontos menetéről, konkrétan arról, hogy melyik nap mit lehet enni a diéta alatt, szintén a bőrgyógyász tud felvilágosítást adni. Gyógyszer is okozhat ilyet, akár egy szem fájdalomcsillapító is. Szóba jönnek még egyéb allergének, pl. állati szőr, pollen, és ahogy a bőrgyógyászuk mondta, belgyógyászati betegség is okozhat ilyet, ezek lehetnek pl. emésztőszervi, fogászati, fül-orr-gégészeti, stb. betegségek.

        Sajnos a betegség kiváltó okát sok esetben a részletes vizsgálatok elvégzése ellenére sem sikerül igazolni, sőt az is előfordul, hogy mire az okot megtalálják, a betegség magától meggyógyul. Ennek ellenére továbbra is azt javaslom, hogy menjenek vissza a kezelőorvoshoz, mert érdemes lenne a diétát megbeszélni, ha a tünetek nem múlnak, esetleg más gyógyszert kellene elkezdeni szedni, és a betegség okát kideríteni.

        Amennyiben valóban allergiás betegségről van szó, akkor a kislányukat ez nem veszélyezteti.

        A tünetek testtájankénti elhelyezkedése, gyakorisága, klinikai megjelenési formája alapvető a bőrgyógyászati diagnózis felállításánál, ezért a pontos diagnózist a bőrgyógyász tudja felállítani.

        Jó egészséget kívánok!

         

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-07-30 09:49:36; Megválaszolva: 2009. július 30., 09:49

        Tudjon meg többet: kiütés
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Két hónapja vettem észre, hogy a bal lábam nagyujján (az ujj jobb oldalán, a köröm kb. 1/5-én) sárgás-barna elszíneződés, míg a jobb lábam középső ujján szürkés-fekete elszíneződés van. A háziorvosom...
        Tisztelt Dr Nö AZZAL a kérdéssel fordulnék önhöz.Pubertás koromban kezdödött AZ izzadás Mikor 1 Kicsit izzadok Nagyon Erös szaga van, hiába tisztálkodom napi többször IS hiába. Már Lassan Nem merek ki menni a házból, Mert ha megizzadok...
        Mi lehet ez a bőrprobléma a hímvesszőmön? Az alsó részén található. Kifeszítve a bőrt piros gyulladt terület, apró pattanásszerű pontokkal, tapintásra ezek a pontok kemények, de más jellegű mint a fordyce folt. Ahol kezdetben kialakult ott...
        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt egy-két évben egyre több bőrszínű zsírcsomó(?) gríz(?) vagy általam nem ismert elváltozás jelent meg a szemeim alatt, a szemeim körül.Most már a szemhéjamon és a halántékomon is van. Kérdésem az lenne, hogy...
        Jónapot! Azt szeretném megkérdezni,hogy majd nem minden reggel mikor ki szellőztetek azután el kezdek tüsszögni és folyamatosan folyik az orrom, majd nem minden nap 10 papír zsebkendőt tele fújok! És nem minden nap jön ez elő 1-2 hét után...
        Szép napot! Érdeklődnék hogy az arcomon levő pöttyök vajon mitől jöhetnek ki, régebben nagyon ritka volt de mostanság2 havonta 1-2x kijön, voltam bőrgyógyásznál kaptam rá két krémet is az egyikkel ha bekenem 1-2 nap és búcsút is...
        Tisztelt doktornő, Tavaly októberben a párommal való szexuális együttlét során balatinisem lett, amely a makkomat és fitymámat is érintette. A tenyésztések negatívak lettek, de orvosi javaslatra antibakteriális és gombaölő krémekkel...
        Kedves Doktor Nő! Márk mindkét lábán, több lábujján piros hólyagos viszkető foltok keletkeztek. Bőrbetegség vagy esetleg a hideg okozhatta? Felismerhető a kép alapján a betegség, vagy forduljunk személyesen orvoshoz? Mit tanácsol? Válaszát...
        Heló. Mellékeltem egy képet és érdeklődnék, hogy ez milyen bőrbetegség? Én valami gombás fertőzésre tippelek, régen hasonlóak voltak a lábamon is, de már régen nincsenek. Néha viszket egy kicsit, de ha nem figyelek rá mintha ott sem...
        Kedves Doktornő, legelöször 2015 tavaszán jelentkezett a panaszom akkor bőrgyógyászhoz fordultam és az uraige cu+zn krémet javasolta talán használt nehezen de elmúlt, mostmár körülbelül 1,5 hónapja megint piros a szemeim alatt, a szemhéjam,...