• Kiütések folytatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A kezelés hatására (Cetirizin tabl., Dermovat krém, calcimusc)enyhültek a pöttyök, de elfogytak a készítmények,nem mentünk vissza az orvoshoz, és visszajöttek, sőőt most már csúnyább, több a kokárda szerű folt, mint a sima piros pötty, már hátul a combján is előfordul. Kicsit aggódom, van egy két hónapos kislányunk, nehogy elkapjon vmit, bár az orvos azt mondta nem fertőző.A párom még sosem volt laborba vagy ilyen helyen, ép és egészséges volt mindig. Mik lehetnek azok a betegségek amiknek ilyen tünete van? Köszönettel: Laar

        WEBBeteg szakértő válasza a kiütés témában

        Kedves Laar!

        A leírás alapján allergiás típusú betegség gyanúja vetődik fel, a kapott gyógyszerek is allergia kezelésére használatosak. Valószínűleg azért nem múlt el a kezelés hatására a betegség, mert a kiváltó allergizáló okot nem sikerült eliminálni. Az allergiás betegségek közül pl. az erythema exsudatívum multiforméra jellemzőek a kokárda-szerű kiütések. Nem allergiás betegségeknél pl. a gombás fertőzés okozhat kokárda-szerű kiütést.

        A leggyakoribb allergének a táplálékallergének szoktak lenni, érdemes lenne pár napig diétázni, ennek a pontos menetéről, konkrétan arról, hogy melyik nap mit lehet enni a diéta alatt, szintén a bőrgyógyász tud felvilágosítást adni. Gyógyszer is okozhat ilyet, akár egy szem fájdalomcsillapító is. Szóba jönnek még egyéb allergének, pl. állati szőr, pollen, és ahogy a bőrgyógyászuk mondta, belgyógyászati betegség is okozhat ilyet, ezek lehetnek pl. emésztőszervi, fogászati, fül-orr-gégészeti, stb. betegségek.

        Sajnos a betegség kiváltó okát sok esetben a részletes vizsgálatok elvégzése ellenére sem sikerül igazolni, sőt az is előfordul, hogy mire az okot megtalálják, a betegség magától meggyógyul. Ennek ellenére továbbra is azt javaslom, hogy menjenek vissza a kezelőorvoshoz, mert érdemes lenne a diétát megbeszélni, ha a tünetek nem múlnak, esetleg más gyógyszert kellene elkezdeni szedni, és a betegség okát kideríteni.

        Amennyiben valóban allergiás betegségről van szó, akkor a kislányukat ez nem veszélyezteti.

        A tünetek testtájankénti elhelyezkedése, gyakorisága, klinikai megjelenési formája alapvető a bőrgyógyászati diagnózis felállításánál, ezért a pontos diagnózist a bőrgyógyász tudja felállítani.

        Jó egészséget kívánok!

         

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-07-30 09:49:36; Megválaszolva: 2009. július 30., 09:49

        Tudjon meg többet: kiütés
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! 1 éven keresztül jártam teljes fazon gyantára. Június elején fedeztem fel a bikini vonalam környékén, majd később a felső részen is szőrtüszőgyulladásokat. Mivel későn kaptam időpontot a bőrgyógyászatra, ezért nem...
        Tisztekt Doktornő! Kamaszkorom óta nagyon zsíros a hajam, 1-1,5 naponta mosni kell, melyen semmilyen termék, praktika nem segített egyáltalán. Bőrgyógyásznál is voltam miatta. A problémám viszont az lenne, hogy ha nem mosom meg a hajam, 2 nap...
        Tisztelt Doktornő! Unokám 4,5 éves, és egyik napról a másikra rizsszerű szemölcsök jelentek meg a láb hajlataiban és az altestén. Küldök képet, talán így egyszerűbb a kérdésem.
        Kedves Doktornő! Sajnos születésem óta rettegek az injekciós tűtől. Évek óta nem voltam vérvételen. De most kiderült, hogy babám lesz így a szokásos vizsgálatok közé tartozik az is, hogy havonta el kell mennem vérvételre. A kérdésem,...
        Tisztelt Doktor Nő! Kb 2 hete mind a két lábamon a sarkam fölött kijött 2-3 kiemelkedő kissé kemény,lilás színű valami,egy még a nagy lábam ujja oldalán is kijött,van amelyik fáj nyomásra,van amelyik nem. Mellékeltem egy képet...
        Tisztelt Dr. Bodnár Edins Azt szeretném megkérdezni hogy van a tenyeremen egy kb 3cm×1,5cm es börszárazság ami sima krémmel nem mulik el néha még ki is reped a tenyerem ezen a ponton. Mi lehet ennek az oka? Mivel kellene kezelnem? Sajnos a...
        Tisztelt Doktornő! Tavaly áprilisban bőrgombát diagnosztizáltak a lágyékhajlatomban, a kapott gyógyszer csillapította a tüneteimet, de egy kis méretű viszketés maradt a kezelés után. Augusztusban visszamentem a bőrgyógyászomhoz, aki...
        Tisztelt Doktornő! Nagyjából fél éve megjelent egy barna folt a hímvesszőm tövénél, amit akkor begyulladt szőrtüszőnek gondoltam. Azóta már 4 ilyen található rajta. Nagyjából 2-3 mm nagyságúak, halvány barna színűek, nem fájnak, nem...
        Szakáll kikopása Tisztelt Cím! Èszrevettem, hogy az államon a szakállam egy-két helyen, főleg az állcsúcson de alul és oldalt is kezd kikopni.Még nem nagy területén, egy-két mm.Oldalt szintén egy-két helyen pluszban kis fehér szálak...
        Tisztelt doktornő! A kérdésem az volna,hogy aki gyermekkorában volt rózsahimlős az védett-e a bárányhimlővel szemben? Köszönettel:József
        A kiskunhalasi termálfürdőbe járok rendszeresen.Időnként piros kiütések keletkeznek foltokban a bőrömön.Erősen viszketnek később megkeményednek.Bőrgyógyász által felírt kenőccsel kezelemm több kevesebb sikerrel.Van e radikális...
        Kedves doktornő, Körülbelül 1 honapja egy rozsaszin kor alaku folt alakult ki a könyökhajlatomban. Candibene kremmel kezeltem, halvanyodott, majd a mai napra nagyon csunya vörös lett a szèle ès mellette is apro vörös foltok alakultak ki. Van...
        Tiszteletem! Anyukám kezén láttam a képen látható, sok kis csomóból álló kitüremkedést. (Bőrgyógyászhoz nem szeretne elmenni..) Elmondása szerint pár hónapja alakultak ki. Különösebb fájdalommal nem jár, szinte...
        A fejbőrömön évek óta,hátul a tarkón ekcémás bőrfertőzésem van,füleim mögött piros,orrtőnél hámlik a bőr.Sok antibiotikumot,csodasampont mindent próbáltam,hiába.Mostmár az egész testemen gennyes keléshez hasonLitó pattanások...
        Kedves Doktornő! Kisfiam ujjai pár napja el kezdtek hámlani, a körme alól indulva felválik a bőr és lentebb, még, ahol nem jött le,olyan mintha fel lenne válva. Pár hete betegeskedik(megnagyobbodott orrmandula miatti fülfájás, bedugult orr),...
        Tisztelt Doktornő! Két eltávolított anyajegy szövettani leletének értelmezésében szeretném a segítségét kérni. Sajnos majd csak márciusra van időpontom a bőrgyógyászatra, és addig nem szeretnék kétségek között lenni. "1. A nyakról...
        Legalább 8 éve élek (sajnos) ezzel a gondommal , kezdődött az orrom körül és szemöldökömnél való kiütéssel.Mára már ki jön a homlokom-mon is az államon a fejbőrömön elől , hátul.Sose jöttem még rá mitől szoktak elő jönni , azt...
        Jó napot kívánok:) voltam allergia vizsgálaton mivel a szemem 2 éve reggelente bedagadt es kiderült hogy a fakátrányra vagyok allergiás ami szemfestékekben megtalálható. Kb 2 hónapja jelentkezett egy újabb allergiás reakció az arcomon .. az...
        Kedves Doktor. Meggyült a bajom a fokozott szőrnövekedéssel és izzadással. Borzasztó, nő létemre ennyit kinlódni. Eddig folyamatosan magamnak oldotam meg a próblémám, a szőr ellen gyanta, izadás ellen a patikában kapható készítmény....
        Kedves Doktornő ! Volt a jobb alsó szem héjon már szinte 20-25 éve egy halvány barna szabályos kör alakú , eddig lentigo solarisnak diagnosztizált bőrjelenség , ami néhány hete pirossá vélt viszket , és felszíne sem olyan mint volt kissé...