• Kiütések folytatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A kezelés hatására (Cetirizin tabl., Dermovat krém, calcimusc)enyhültek a pöttyök, de elfogytak a készítmények,nem mentünk vissza az orvoshoz, és visszajöttek, sőőt most már csúnyább, több a kokárda szerű folt, mint a sima piros pötty, már hátul a combján is előfordul. Kicsit aggódom, van egy két hónapos kislányunk, nehogy elkapjon vmit, bár az orvos azt mondta nem fertőző.A párom még sosem volt laborba vagy ilyen helyen, ép és egészséges volt mindig. Mik lehetnek azok a betegségek amiknek ilyen tünete van? Köszönettel: Laar

        WEBBeteg szakértő válasza a kiütés témában

        Kedves Laar!

        A leírás alapján allergiás típusú betegség gyanúja vetődik fel, a kapott gyógyszerek is allergia kezelésére használatosak. Valószínűleg azért nem múlt el a kezelés hatására a betegség, mert a kiváltó allergizáló okot nem sikerült eliminálni. Az allergiás betegségek közül pl. az erythema exsudatívum multiforméra jellemzőek a kokárda-szerű kiütések. Nem allergiás betegségeknél pl. a gombás fertőzés okozhat kokárda-szerű kiütést.

        A leggyakoribb allergének a táplálékallergének szoktak lenni, érdemes lenne pár napig diétázni, ennek a pontos menetéről, konkrétan arról, hogy melyik nap mit lehet enni a diéta alatt, szintén a bőrgyógyász tud felvilágosítást adni. Gyógyszer is okozhat ilyet, akár egy szem fájdalomcsillapító is. Szóba jönnek még egyéb allergének, pl. állati szőr, pollen, és ahogy a bőrgyógyászuk mondta, belgyógyászati betegség is okozhat ilyet, ezek lehetnek pl. emésztőszervi, fogászati, fül-orr-gégészeti, stb. betegségek.

        Sajnos a betegség kiváltó okát sok esetben a részletes vizsgálatok elvégzése ellenére sem sikerül igazolni, sőt az is előfordul, hogy mire az okot megtalálják, a betegség magától meggyógyul. Ennek ellenére továbbra is azt javaslom, hogy menjenek vissza a kezelőorvoshoz, mert érdemes lenne a diétát megbeszélni, ha a tünetek nem múlnak, esetleg más gyógyszert kellene elkezdeni szedni, és a betegség okát kideríteni.

        Amennyiben valóban allergiás betegségről van szó, akkor a kislányukat ez nem veszélyezteti.

        A tünetek testtájankénti elhelyezkedése, gyakorisága, klinikai megjelenési formája alapvető a bőrgyógyászati diagnózis felállításánál, ezért a pontos diagnózist a bőrgyógyász tudja felállítani.

        Jó egészséget kívánok!

         

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-07-30 09:49:36; Megválaszolva: 2009. július 30., 09:49

        Tudjon meg többet: kiütés
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dokntornő! Körülbelül 3 hete diagnosztizáltak nálam rühességet, amire akkor kénes kenőcsöt és Linimentum Scabicidum nevű ecsetelőt írt fel nekem a helyi bőrgyógyász. A kezelés sikeresnek mondható, hiszen az atkák eltűntek,...
        Kedves Doktornő! Két napja piros foltok jelentek meg a két karomon,amik viszketnek és kb.egy-másfél óra múlva eltünnek.Ez naponta 2x v.3x ismétlődik.Kb.10 napja nagyon köhögök,a kettő esetleg összefüggésben lehet?Előre is köszönöm a...
        Két éve észrevettem,hogy a körmeim lapjában kettéválnak és az alsó lemez befelé fordul,jelenleg mindkét réteg oldalt és elöl is mélyen be van nőve a felsőrészt késsel ki tudom piszkálni,de az alsó komoly fájdalommal jár amit sajnos nem...
        Tisztelt Doktornő! Kb szeptemberben ( ekkor váltottam sampont) vettem észre először,hogy a hajam, a fejtetőmön elkezdett vékonyodni, pár napja pedig ( leginkább hajmosás után) a fejbőröm bepirosodott, kissé égő, viszkető érzéssel...
        Tisztelt Doktor Nő! Kamasz korom óta küzdök a diffúz jellegű hajhullással, ami mostanra súlyossá vált. A hajvonalam teljesen ép, viszont a haj mennyisége már aggasztó. Amellett, hogy ritka, nagyon gyorsan zsírosodik is. Rendkívül...
        Tisztelt Doktornő! A nemiszervemen már régebb óta kb. 2 éve észre vettem, hogy kettő szinte szimetrikusan elhelyezkedő fehér kinövés van. Azt gondoltam ezek ártalmatlanok lehetnek. Azonban észre vettem a napokban hogy a péniszem oldalán is...
        A fitynafékemen egy hete 3 kis pattanás jelent meg. Nem fáj nem viszket csak zavar hogy ott van. Élek szexuális életet, lehet hogy ez nemibetegség? Hogyan kezeljem? Válaszát előre köszönöm.
        Tisztelt Doktornő! Egy ideje észrevettem, hogy mosdás közben a herezacskóm hámlik. Semmilyen elváltozást, sem viszketést, sem pirosodást nem látok és alapvetően nincs kiszáradva a bőr sem. Ránézésre ugyan olyan mint régen, viszont ahogy a...
        5 napja jelent meg az ajkamon egy piros folt, ami utána kiszáradt és azóta húzódik. Aloa Vera géllel kenegették, de nem segített. Korábban soha nem volt ilyen panaszom. Étel ital allergiás nincsen... Tudomásom szerint.
        Kedves Edina, azt szeretném kérdezni, hogy a Telviran tablettához hasonlóan hatásos herpesz elleni, de nem vényköteles gyógyszert tudna-e ajánlani. Köszönettel: Melinda