• Kiütések folytatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A kezelés hatására (Cetirizin tabl., Dermovat krém, calcimusc)enyhültek a pöttyök, de elfogytak a készítmények,nem mentünk vissza az orvoshoz, és visszajöttek, sőőt most már csúnyább, több a kokárda szerű folt, mint a sima piros pötty, már hátul a combján is előfordul. Kicsit aggódom, van egy két hónapos kislányunk, nehogy elkapjon vmit, bár az orvos azt mondta nem fertőző.A párom még sosem volt laborba vagy ilyen helyen, ép és egészséges volt mindig. Mik lehetnek azok a betegségek amiknek ilyen tünete van? Köszönettel: Laar

        WEBBeteg szakértő válasza a kiütés témában

        Kedves Laar!

        A leírás alapján allergiás típusú betegség gyanúja vetődik fel, a kapott gyógyszerek is allergia kezelésére használatosak. Valószínűleg azért nem múlt el a kezelés hatására a betegség, mert a kiváltó allergizáló okot nem sikerült eliminálni. Az allergiás betegségek közül pl. az erythema exsudatívum multiforméra jellemzőek a kokárda-szerű kiütések. Nem allergiás betegségeknél pl. a gombás fertőzés okozhat kokárda-szerű kiütést.

        A leggyakoribb allergének a táplálékallergének szoktak lenni, érdemes lenne pár napig diétázni, ennek a pontos menetéről, konkrétan arról, hogy melyik nap mit lehet enni a diéta alatt, szintén a bőrgyógyász tud felvilágosítást adni. Gyógyszer is okozhat ilyet, akár egy szem fájdalomcsillapító is. Szóba jönnek még egyéb allergének, pl. állati szőr, pollen, és ahogy a bőrgyógyászuk mondta, belgyógyászati betegség is okozhat ilyet, ezek lehetnek pl. emésztőszervi, fogászati, fül-orr-gégészeti, stb. betegségek.

        Sajnos a betegség kiváltó okát sok esetben a részletes vizsgálatok elvégzése ellenére sem sikerül igazolni, sőt az is előfordul, hogy mire az okot megtalálják, a betegség magától meggyógyul. Ennek ellenére továbbra is azt javaslom, hogy menjenek vissza a kezelőorvoshoz, mert érdemes lenne a diétát megbeszélni, ha a tünetek nem múlnak, esetleg más gyógyszert kellene elkezdeni szedni, és a betegség okát kideríteni.

        Amennyiben valóban allergiás betegségről van szó, akkor a kislányukat ez nem veszélyezteti.

        A tünetek testtájankénti elhelyezkedése, gyakorisága, klinikai megjelenési formája alapvető a bőrgyógyászati diagnózis felállításánál, ezért a pontos diagnózist a bőrgyógyász tudja felállítani.

        Jó egészséget kívánok!

         

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2009-07-30 09:49:36; Megválaszolva: 2009. július 30., 09:49

        Tudjon meg többet: kiütés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Udvozlom! Dermarolleres arckezelesen szeretnek reszt venni!Olvastam hogy nem ajanlott rakos betegeknek.Engem pajzsmirigy rakkal mutottek tavaly oktober 3-an,a pajzsmirigyem eltavolitottak.Reszt vehetek a kezelesen,van valami kockazata? Tisztelettel:Tibor
        Tisztelt Doktor nő/úr! Érdeklődni szeretnék hogy mik lehetnek ezek a apró 'pattanás szerű pöttyök' a péniszem makkján és hogyan lehet kezelni ha ez betegség valamint fertőző-e? Köszönöm válaszát
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Néhány éve a combhajlatomban jelen van egy piros folt. Eddig nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, az utóbbi hónapokban viszont kicsit megnőtt kb. 4cm átmérőjűre. Hólyagokat, komolyabb elváltozásokat nem...
        tisztelt doktorurak .doktornők.a kérdésem az lenne hogy a leányzómon lucán a mellkasán kisebb nagyobb kerek ovális foltok jelentek meg amik terjedtej és nem viszketnek neki .elvittem bőrgyógyászhoz ő aztmondtacicát simogatott terbiner tablettát...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A párom hátán(teljes területen) apróbb pattanások jelentek meg. Korábban tapasztaltunk már ilyet nyáron a nagy melegben, most pedig az első alkalommal való gyantázás után kb. 2 héttel jelentek meg. Lehet ennek esetleg...
        Tisztelt Szakértő! Már nem is emlékszem, mikor volt utoljára normális az ajkam. Évek óta cserepes. Pontosabban az alsó ajkamról van szó, a felső az puha. Manapság ott tartok, hogy naponta keményedik meg a bőr a számon. Reggel felkelek és...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 hónapja kezdődtek a problémáim.Pontos diagnózis azóta sincs.Éles fájdalom és viszketés kezdődött a végbélnél.A fájdalom nyilallás,csipkedés,szúrás.Olyan erős,hogy aludni is alig tudtam.Ülőmunkát...
        Tisztelt Doktorúr/nő! A napokban az alsó ajkam közepén (nem a száj szélén)egy apró pattanás szerű fehér pötty tűnt fel, ami minimális nyomás hatására ki is fakadt egyből, és másnapra már a helye sem látszódott. Aztán pár nappal...
        Szóval tegnap kicsit irritálta a polom 3-4 szer az anyajegyem mikor mintha beleakadna ez ennyiszer megtörtént. Kicsit furcsa érzés volt otthon megnéztem picike anyajegy 1 szőrszál jön ki belőle és barnás szinü sötét barnás de igazából nem...
        Lehet belőle bajom? Szóval tegnap kicsit irritálta a polom 3-4 szer az anyajegyem mikor mintha beleakadna ez ennyiszer megtörtént. Kicsit furcsa érzés volt otthon megnéztem picike anyajegy 1 szőrszál jön ki belőle és barnás szinü sötét...
        Üdvözlöm! Már egy kicsivel több egy éve van 2 piros folt a péniszemtől 2 illetve 4 centiméterre, mindegyik átmérője 2 centiméter. Nem fáj, nem viszket, a bőröm sem érzékenyebb mint máshol. Tapintásra sem lehet megérezni a különbséget....
        Kedves Dr, a péniszemen egyre több apró fehér pattanás szerű csomó található, amely kb 1-2mm nagyságú nem fáj nem viszket csak esztétikailag zavaró,mi lehet ez, és hogyan tudom eltüntetni.
        Tiszletem Dr.no/ur!!! 1 evvel ezelott volt egy nehez fizikai munkam amely soran hasi fajdalmakra panaszkodttam a hazi orvosomnak!! A hasam bal oldalan lent a koldok melett keletkezet egy pup!! Ez fajdalmakkal is jart 1 evig fekudttem itthon mert fajt a...
        Tisztelt Doktorúr/nő! Idén harmadszor újul ki a herpeszem, általában a hónap 3.hete körül. Mensest majd csak 5-e körül várok. 2 évvel ezelötti terhesleleteimet elővéve feltünt,hogy a lymphocita számom %-os aránya 22% körül mozgott...
        Üdvözletem! 23 éves férfi vagyok, néhány hónappal ezelőtt kezdődött ez a betegségem. Először piros foltok kezdtek megjelenni a hímvesszőmön, főleg a makkon aztán már máshol is. Ezek a piros foltok elég hamar elterjedtek, és utána olyan...
        Tisztelt Doktornő! Visszatérő problémám miatt fordulok Önhöz. Pár éve kialakult egy fertőzés az orromban. Jellegét tekintve leginkább a herpeszhez hasonlítható (nem volt még herpeszem, de a tünetek leírása alapján gondolom).Először...
        Kedves Szakértő! Már második alkalommal jön elő a mellbimbómon pattanás, nem az udvarán hanem magán a bimbón. Előző alkalommal magától kifakadt, most még csak látszik, hogy megint ugyan azon a helyen gyűlt fel. Ez veszélyes lehet? Nem...
        Tisztelt Webbeteg.hu! Olyan tiszteletteljes kérdésem lenne, hogy a makkomon, van egy kb. borsónyi méretű vörös folt, valamint olykor a fitymámon is egy csíkban látható, de az nem mindig, mellékeltem képet, az alapján érdeklődnék, hogy vajon...
        Tisztelt Webdoktor. Érdeklődnék a képen látható köröm alatti sérülést Ön szerint mi okozza? Kbfél éve tünt fel. Előre is köszönöm. http://kepfeltoltes.hu/140330/IMG_20140330_135707_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 1-2 hete a hasam alján és a combhajlatban apró piros kiütések jelentek meg. Nem viszketnek nem fájnak. Ha lehetséges kérem adjon tanácsot a küldött kép alapján hogy mik lehetnek, és hogy mi a teendő...