• Lábszáron fájó piros pöttyök

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        A lábamszárán kb 3 hete ismét piros kiütések jelentek meg. Van amelyik hólyag formájában kezdödik majd kifakad, viszket,valamint fáj. Van ami piros de nem hólyagos de viszket. Mind kettö tipus duzzadt a börfelszinből kiemelkedik és nagyon begyullad. Kb 2 hét múlva kezd besebesedni ,a széle hámló fehér lesz és az egész fájdalmas. Ahogy telik az idő kb 3hét vége felé középröl kifelé haladva a kör széle felé haladva fehér szinű lesz a bör és szinte köralakü udvar keletkezik, de ekkor már nem viszket csak fáj. Ezen jellegü kiütéseim ez évben már egyszer voltak nagyon lassan gyógyultak be és ez a folyamat 5-6 hétig is eltartott és még ma is látszik a helyük nagyon halvány rózsaszinüen és a bőr a simaságát sem nyerte vissza kissé rapcsos, de nem viszket és nem fáj.Kérem sziveskedjen nekem tanácsot adni ,hogy milyen kenöccsel kezeljem, és mi lehet ez?

        Csatoltam küldök a fényképet a lábamon lévőkiütésekröl. Köszönettel: Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a piros kiütés témában

        Kedves Kérdező!

         A kiütések okát ki kellene vizsgálni, mert szerintem az apró erek gyulladásáról van szó, és ha nem történik meg a kivizsgálás akkor ez egyre súlyosbodó, recidíváló probléma lesz. A kezelés a kiváltó októl is függ, ezért terápiát nem tudok javasolni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-06-04 17:39:38; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:28

        Tudjon meg többet: piros kiütés
      • Kérdések és válaszok a témakörben: