• Fehér foltok az arcomon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/ Úr!

        18 éves lány vagyok, és kb. 3-4 hónapja, mióta szoláriumba járok elkezdtek fehér foltok megjelenni először csak az állam alatti részen, majd fokozatosan az arcomon is.

        Utánanéztem az interneten, és mivel a legtöbb helyen azt írják, ezt gomba okozza elkezdtem Canesten kenőccsel kenni az érintett részt, de változást nem tapasztalok tőle. Ezután bőrgyógyászhoz is elmentem, de elküldött annyival, hogy ne járjak szoláriumba, vmint adott egy prospektust az Anthelios napvédő krémről, de mivel nagyon drága és nem vagyok benne biztos, hogy hatásos így nem mertem megvenni.

        Volt olyan cikk, ahol azt is olvastam, hogy ez hormonális problémáktól is jelentkezhet. Körülbelül 2 éve Roaccutan kezelésben volt részem akne ellen, és akkor nem tartózkodtam napon, vmint mivel azóta is jelentkeznek pattanások az arcomon eleinte Isotrexin kenőcsöt, most pedig Dalacin T oldatot használok a kezelésére. Lehetséges, hogy emiatt jelentkeztek a fehér foltok, és ha igen milyen megoldás lenne rá? Abba kellene hagynom a pattanáselleni oldat használatát? Esetleg, ha elkezdenék fogamzásgátlót szedni az megoldaná mind a pattanások, mind a fehér foltok elleni problémát?

        Válaszát előre is köszönöm! További szép napot és jó munkát!

        Dóri

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fehér foltok témában

        Kedves Dóri!

        A probléma alapvetően a szoláriummal kezdődött, azt gondolom, tehát semmi esetre sem a pattanás elleni kezelést kell abbahagyni, hanem a szolárium használatát. A fehér foltok kialakulhattak a kenőcs és a fény együttes hatására, de gyulladás után is, maradványtünetként észlelhetőek. A fogamzásgátló valóban jelenthet megoldást a pattanásaira, de csak orvosi felügyelet mellett javaslom.

        Üdvözlettel: Dr. Varga Viktória, bőrgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-31 16:51:51; Megválaszolva: 2011. október 04., 13:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy