• Lokalizált scleroderma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Előző levelemben írtam arról, hogy erythema nodosumot állapítottak meg nálam lehetséges diagnózisként. Írtam arról is hogy a tesztek amiket ezzel kapcsolatban ellehet végezni mind negatív eredményt hoztak. Akkor még hátra volt egy biopsia végzése amit azóta megcsináltak és az eretmény a lokalizált sclerodermát mutatta ki. Az lenne a kérdésem,  hogy mire számíthatok ezzel a betegséggel kapcsolatban és milyen betegség is ez tulajdon képpen, köze van e az autoimmun betegségekhez? Lehetk-e valaha tünetmentes?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel: Tökölyné

        WEBBeteg szakértő válasza a Lokalizált scleroderma témában

        Kedves Tökölyné!

        Autoimmun mechanizmus áll a háttérben, mely miatt a bőr először begyullad, majd a kötőszövet és a bőr elsorvad. Sajnos nem fordíthatók vissza a bőrtünetek, tünetmentességet nem lehet elérni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-17 16:22:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?