• Anyajegy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor nő!

        A problémám igazából születésem óta megvan, ami nem más, mint a túl sok anyajegy. Nem tudom, hogy ezt lehet e örökölni, mindenesetre megjegyezném, hogy a szüleim is eléggé anyajegyesek, rajtam összeadódott mindkettőjük mennyisége. Amíg egy átlag emberen talán 40-50 van az egész testén, nekem 40-50 csak a az alkaromon (külön-külön) és akkor a testem többi részéről nem is beszéltem még. Gyerekként ennyi még nem volt, de ahogy idősödöm, egyre több lesz. Elsősorban esztétikailag zavar, mert nem is nagyon merek rövidujjú felsőt felvenni az utcán,nagyon zavar, hogy mindenki látja. Aztán ott van a második probléma, a bőrrák. Őszintén szólva ennyi anyajeggyel csodálkoznék, ha nem rákosodna el egy vagy akár több is az elkövetkező években.

        Az lenne a kérdésemmel, hogy lehetne ez ellen tenni valamit? A műtét nem gondolom, hogy segítene, mert ott csak 1-2 nagyobb vagy rákgyanús anyajegyet távolítanak el, nekem meg van vagy 100-200 csak a karjaimon (karomon zavarnak a leginkább). Nem létezik valami szer, amitől "felszívódnak" vagy valami kenőcs, amivel legalább halványítani lehetne rajtuk? Válaszát előre is köszönöm, Kitti

        WEBBeteg szakértő válasza a anyajegyek témában

        Kedves Kérdező!

        Sajnos kenőcs hatására nem szívódnak fel az anyajegyek, csak műtéttel távolíthatók el, de ez sem megoldás, mert ép bőrön is megjelenthet melanoma. Az egyetlen megoldás, ha tartózkodik a naptól, és felalább fél évente megmutatja az anyajegyeket bőrgyógyásznak.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-14 08:49:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy