• Rühösség kezelése: tehetünk még valamit?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Szerdán voltam bőrgyógyásznál, mert pár napja erősen viszketek, rühösséget állapított meg, felírta az InfectoScab nevű krémet, meg egy másikat a viszketés kezelésére amit a patikában kevertek ki. Ezen kívül semmit nem mondott erről a betegségről, nem volt túl jó hangulatban, meg sem nézett alaposan...
        Szerda éjszaka bekentem magam az első krémmel nyaktól a lábujjakig, reggel lemostam. Azóta azonban még jobban viszketek és egyre több a kis pirosas pötty is mindenhol rajtam, nem hogy múlnának. Tényleg nagyon picik a pöttyök egyébként, kb 1 milliméteresek. Normális, hogy olyan helyeken is megjelennek ahol eddig nem voltak? Meddig számíthatok arra, hogy ennyire viszketni fog? Próbálom nem vakarni, de egyszerűen kibírhatatlan, hiába kenem a másik krémmel. Tudna javasolni esetleg egy másik krémet vagy valamit ami jobban használna? Biztos, hogy az InfectoScab egy használattal megöli az átkákat? Mikor mehetek közösségbe, meddig számítok "fertőzőnek"? Családtagoknál hogyan lehetne megelőzni? Az orvos csak annyit mondott hogy figyeljük, nem viszketnek-e, és mossunk rendszeresen ágyneműt. Ezen kívül tehetünk valami mást is?
        Előre is köszönöm válaszát!

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-20 09:23:24;

        Tudjon meg többet: rühösség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Rosaceas bőrbetegségem van. Használtam a Rozexet, sajnos nem használt. Most a Finaceat használom. Ez most úgy tűnik, hogy bevált. Tiszta lett az arcom, csak az a problémám, hogy mikor abba hagyom, nagyon rövididő elteltével...
        Tisztelt Doktor nő! A segítségét szeretném kérni. Édesanyámnak már lassan egy éve, hogy bőrproblémája van. Kezdetben csak a gerinc vonalában érzett viszketést, de semmi látható külső tünet nem mutatkozott. Egy idő után pedig a test...
        Tisztelt Doktornő! Bal kezem kisujján néhány hete megjelent egy fekete folt. Szabályosnak tűnik, nem fáj, és nem dudorodik ki a bőrből. Aggódom, mert nem múlik és sötét fekete. Ilyen panaszom pedig még soha nem volt. A kérdésem, hogy mi...
        Tisztelt DoktorNő/Úr! Három napja jelentkezett nálam a tünet. A homlokomon, (halánték övezet kivètelèvel) és az orromon, (viszont itt kevésbé) kiütèsek alakultak ki. Kissé olyannak tűnik, mintha kirázott volna a hideg. Nem viszket, nem...
        Tisztelt Hölgyem! A nyár folyamán azzal a problémával mentem el a helyi bőrgyógyászatra, hogy a csalánkiütéseim nem múltak el, és még hónapokkal később is szürkés, lilás sebek vannak a lábamon. A doktornő adott szteroidos kenőcsöt és...
        Tisztelt Doktornő! Augusztus végén elkaptam egy gombás fertőzést a barátnőmtől, amitől apró piros pöttyök jelentek meg a makkomon. Azonnal elkezdtem kezelni canesten krémmel aminek a hatására pár nap múlva elmúltak a tünetek és nem...
        KB. 1 - 1,5 éve folyamatosan tapasztalok gennyes gyulladásos elváltozásokat a bőrömön. Általában szörtüsző vagy pattanás után alakul ki. Hosszú ideig áll fenn, és élethosszig tartó hegg marad utána. Először a hajlatokban keletkezett,vagy...
        Tisztelt doktornő! Kislányom (5éves) fejecskéjén 6nappal ezelött találtam 3kis kopasz foltot elég hosszú a haja fenékig ér,voltunk a gyerekorvosnál aki szeint gombás fertőzés és nizoral sampon irt ki meg boraxatum kenőcsöt 10nap mulva...
        Kedves doktornő! Előfordul hogy kusfiam csípésekkel ébred. Ezek töbnyire a tarkón vagy a karon vannak. De fordult már elő más testrészeken is. Hiába kérnék bőrgyógyászhoz időpontot ha éppen megyünk nincs rajta csípés. Át néztem a...
        Kedves Doktornő. A csatolt képen látható elváltozást fedezte fel a fodrászom, hajvágás közben. Nem fáj nem érzékeny, minimálisan de kidudorodik: Mi lehet ez? Forduljak vele orvoshoz?