• Rühösség kezelése: tehetünk még valamit?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Szerdán voltam bőrgyógyásznál, mert pár napja erősen viszketek, rühösséget állapított meg, felírta az InfectoScab nevű krémet, meg egy másikat a viszketés kezelésére amit a patikában kevertek ki. Ezen kívül semmit nem mondott erről a betegségről, nem volt túl jó hangulatban, meg sem nézett alaposan...
        Szerda éjszaka bekentem magam az első krémmel nyaktól a lábujjakig, reggel lemostam. Azóta azonban még jobban viszketek és egyre több a kis pirosas pötty is mindenhol rajtam, nem hogy múlnának. Tényleg nagyon picik a pöttyök egyébként, kb 1 milliméteresek. Normális, hogy olyan helyeken is megjelennek ahol eddig nem voltak? Meddig számíthatok arra, hogy ennyire viszketni fog? Próbálom nem vakarni, de egyszerűen kibírhatatlan, hiába kenem a másik krémmel. Tudna javasolni esetleg egy másik krémet vagy valamit ami jobban használna? Biztos, hogy az InfectoScab egy használattal megöli az átkákat? Mikor mehetek közösségbe, meddig számítok "fertőzőnek"? Családtagoknál hogyan lehetne megelőzni? Az orvos csak annyit mondott hogy figyeljük, nem viszketnek-e, és mossunk rendszeresen ágyneműt. Ezen kívül tehetünk valami mást is?
        Előre is köszönöm válaszát!

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-20 09:23:24;

        Tudjon meg többet: rühösség
      • Kérdések és válaszok a témakörben: