• Rühösség kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Szerdán voltam bőrgyógyásznál, mert pár napja erősen viszketek, rühösséget állapított meg, felírta az InfectoScab nevű krémet, meg egy másikat a viszketés kezelésére amit a patikában kevertek ki. Ezen kívül semmit nem mondott erről a betegségről, nem volt túl jó hangulatban, meg sem nézett alaposan... Szerda éjszaka bekentem magam az első krémmel nyaktól a lábujjakig, reggel lemostam. Azóta azonban még jobban viszketek és egyre több a kis pirosas pötty is mindenhol rajtam, nem hogy múlnának. Tényleg nagyon picik a pöttyök egyébként, kb 1 milliméteresek. Normális, hogy olyan helyeken is megjelennek ahol eddig nem voltak? Meddig számíthatok arra, hogy ennyire viszketni fog? Próbálom nem vakarni, de egyszerűen kibírhatatlan, hiába kenem a másik krémmel. Tudna javasolni esetleg egy másik krémet vagy valamit ami jobban használna? Biztos, hogy az InfectoScab egy használattal megöli az átkákat? Mikor mehetek közösségbe, meddig számítok "fertőzőnek"? Családtagoknál hogyan lehetne megelőzni? Az orvos csak annyit mondott hogy figyeljük, nem viszketnek-e, és mossunk rendszeresen ágyneműt. Ezen kívül tehetünk valami mást is? Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a rühösség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az InfectoScab krém tényleg 8 óra alatt képes elpusztítani az atkákat (ezután már nem fertőző), és az alkalmazás után fokozódhat a viszketés az irritáció miatt. Kb. 1-2 hétig még viszketni fog a bőre. Megelőzésként a családtagok kezelése, ágyneműk, ruhák fertőtlenítése, vasalása ajánlott.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-20 09:23:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 15:12

        Tudjon meg többet: rühösség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Három héttel ezelőtt a fülem felett a fejbőrömben begyulladt egy atheroma. Piros volt, duzzadt és fájdalmas. Pár nap után ez a gyulladás (duzzanat, fájdalom) elmúlott. Mivel az atheromát sem lehetett már kitapintani,...
        Üdvözlöm! Egy életem folyamán mindig is fennálló problémáról szeretnék érdeklődni, ami eléggé zavaró. Ez pedig nem más, mint hónaljam állandó izzadása. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy fürdés után kb. 10 perccel már enyhén...
        A kórházban pajzsmirigy alul működést állapítottak meg kettő éve. Azóta szedem naponta a Latrox tabletát /70, 100, 125/ orvosi előírás szerint. Mintegy 6 hónapja viszket a fejbőröm és nagyon gyorsan zsírosodik a hajam. A viszketést és a...
        Jó napot Doktornő! Hajhullás problémával fordulok önhöz. 5 hónapja borzalmasan hullik a hajam, fele annyi hajam van mar, mint volt. Voltam már bőrgyógyászaton, elküldtek vérvételre, 2 hónapja voltam, és nagyon szép lett a leletem, a...
        3 napja jelentek meg a testemen ezek a kiutesek. Sekomlyab viszketest, se fajdalmat nem erzek, bar tegnapra a honaljamban is megjelent egy kisebb folt, amit a kar mozgasa termeszetesen irrital valamelyest. Ma voltam egy borgyogyasznal, aki Herpes Zoster-t...
        Tisztelt Cím! Az egyik ujjamon (kezemen)apró kiütésfélék jelentek meg, olyanok voltak mintha több kis szálka okozta volna, de nem szálkák voltak. A bőrfelület bepirosodott, és kiszáradt, néha berepedezik és lehámlik egy réteg. Ilyenkor...
        Tisztelt Doktornő.! Lassan egy éve megjelent a talpamon egy vírusos szemölcs.Kezeltem szemölcsirtóval,de nem volt változás.Elmentem szeptemberben bőrgyógyászhoz,aki azt javasolta,hogy továbbra is kitartóan kenjem szemölcsirtóval,és 3 hét...
        Tisztelt Doktornő! Orvoshoz még nem mentem ezzel kapcsolatban, először az Ön véleményére lennénk kíváncsi. Szóval soha nem volt ilyen jellegű gondom. Először a végbélnyílás környékén jelentkezett a viszketés, majd a piros foltok,...
        Fekvőbeteg súlyosan fogyatékos gyermekem nyála állandóan kifolyik. Gondolom ez okozza nála a nagy gyakorisággal (szinte állandó jellegű) jelentkező apró piros pöttyökből (amik nagyobb foltokká alakulnak) álló bőrpirosodást az arcán. Ezek...
        Tisztelt Doktornő! Tizenhárom hetes baba anyukája vagyok. Egy hónapja kijött a terhesség alatt már meglévő herpeszem a fenekem vágatának legfelső részén (tetején), sehol máshol (korábban soha nem volt semmilyen herpeszem). Akkor voltam...
        Tisztelt Drnő! 2honapja Kinaban tartozkodom es jo ideig itt is maradok. 3hete kezdodott a problema amikor a szemem alatt kiszaradt a bor es nagyon piros lett aztan rancos. Ez nem mult el azota egyaltalan,neha hamlik is es viszket. 1hete ehhe tarsult az...
        A fityma belső bőrén pattanásszerű "zsírmirigy-szerű" kiütések vannak. Tudom, hogy mirigytágulat is lehet, de sehol semmit nem találtam róla leírva. Normális vagy nem normális? Betegség? f Fertőző? Mit kell róla tudni és hogy...
        Jó napot kívánok! Egy olyan kérdésem lenne hogy a péniszem tövében van egy 4 cm átmérőjű fehér folt már vagy 4-5 éve ami be szokott pirosodni, és ritkán viszket is, és ha meg vakarom után hámlani kezd! Válaszát előre is köszönöm!
        Otthoni IPL-es szőrtelenítő gépet szeretnék venni, és ezzel kapcsolatban érdeklődnék, hogy semmilyen káros hatása nem lehet-e a bőr alsóbb rétegeire, ajak feletti szőrtelenítésnél az ínyemre, esetleg valamilyen belső szervre? Emellett...
        Tisztelt Doktor Nő! Szőrtelenítés közben véletlenül megvágtam az egyik nagyobb anyajegyem az oldalamon. Szabad szemmel alig látom a sérülést, és nem is éreztem csak a vérzésre lettem figyelmes. Körülbelül negyed órát vérzett, azóta...
        Tisztelt Doktornő! Egy fejbőr elváltozással kapcsolatban szeretnék érdeklődni párom (27 éves férfi) nevében. Körülbelül 5 hónapja hajas fejbőrén száraz korpához hasonló tünetek jelentek meg, bőrpírral kisebb-nagyobb foltokban: a...
        Tisztelt Doktor Nő! A húgycső nyílásom alsó szegletében megjelent egy fehér folt.Kívülről alig észrevehető,belül k.b.1 mm átmérőjű.Nem fáj,nem viszket,nem növekszik.Nem reagált Canesten krémre,sem egyéb házi praktikákra.(Az elmúlt...
        Kedves Doktornő! Reggel két szabályos 8-as alakú szimetrikus piros foltot - (kb a hátam közepén minkét oldalon u.abban a magasságban) vettünk észre. Este még nem volt, reggel észleltük:-) Nem fáj, nem viszket. Korábban is volt hasonló és...
        Tisztelt Doktornő! Karácsony előtt ellátogattam szülővárosomban egy bőrgyógyászhoz, aki a bőrön keletkezett elváltozásra javasolt egy kezelést, ezzel kapcsolatban szeretném a véleményét és tanácsát kérni. Pécsi lakos vagyok, Pesti...
        Üdvözlöm doktornő. Azt szeretném kérdezni hogy a párommal egy együtt lét alkalmával véletlenül a,hímveszőmön lévő barna nem kidudorodó anyajegyet lekapart ami kb 2mm átmérőjű volt,de úgy hogy semmi nem,látszik,már belőle...