• Kiszáradt ,duzzadt vörös kéz és arc

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/ur

        Álattenyésztésben dolgozom,egy új takarmány fajtát használunk december óta ami hangyasavat tartalmaz.Ekkor kezdödtek a problémák , a kézfejem kiszáradt,vörösödött,megduzadt enyhe viszketéssel.Azóta eltelt több hónap eredménytelen gyógyszeres  kezelés sem hozott semmilyen eredményt.Időközben (február körűl)átterjedt az  arcomra is a betegség ami erös börhámlással,börpirrel,duzanattal teszi kellemetlenné mindenapjaimatt.Házíorvosnál,börgyogyásznál töbször is jártam eredménytelenül.Az allergiavizsgálat kimutatta ,fűre ,fára ,és porra érzékeny vagyok és aztmám is van,ami nem rég derült ki .Mivel ezek után már privát bőrgyögyászhoz szeretnék fordulni , a kérdésem az lenne melyek azok  a vizsgálatok amivel  a betegségem oka kiszürhető,megálapitható ,valamint a leirt kórkép és a csatolt kép alapján kérném az ön szakmai véleményét.

        Kösszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a bőr allergia témában

        Tisztelt Kérdező!

        Maga a hangyasav is kiválthat ilyen bőrgyulladást, de a füvek és a porok is. Az eddig kimutatott allergéneket kerülni kell, és én a jelenlegi helyzetben belsőleg ajánlanék szteroidot a tünetmentesség eléréséig antihisztamin és lokális kezelés mellett. Nem tudom önnek milyen allergiavizsgálata volt, de ún. epicutan tesztet is el kellene végezni.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-12 19:48:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó