• Mit javasol?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! A probléma ami a bőrömmel kapcsolatos kb 1-1,5 hónapja alakult ki. Az egyik feltűnő elváltozás , hogy a kézfejemen, a felkaromon, a vállamon, a combomon, és a fenekemen időnként különböző kiterjedésű, kis pontokban és foltokban egyszerre jelentkező bőrpír keletkezik, ami 3-6 óráig van jelen, aztán eltűnik. Ezek a testrészek nem viszketnek, semmiféle irritáció nem lép fel. Viszont a hátamon, a csípőcsontól a lapockámig olyan erős viszkető érzés, irritáció lép fel, hogy csúnyán mondva, le tudnám kaparni a bőrt magamról. Ez a heves viszkető érzés 10-15 perc után elmúlik és szinte mindig a délutáni, esti időszakban jön elő. Ezek a részek viszont kevésbé pirosodnak ki, valószínű, hogy inkább csak a vakargatás miatt. Nem tudom, hogy van-e összefüggés a dolgok között, de azóta, a viszketés kialakulásával egyidőben ízületi és izomfájdalmaim is vannak. A vérképem gyulladást mutatott ki, amit valószínű, hogy valami fertőzés okozott, mivel február hónapban kétszer is influenzaszerű megbetegedéssel bajlódtam úgy 5-5 napig. Előtte nekem évekig semmilyen problémám sem volt, még megfázva sem voltam, most meg egyszerre zúdul rám több betegség is. Lehetséges, hogy a garatmandulámmal lehet probléma, és ez hat ki mindenre?

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrpír témában

        Tisztelt Kérdező!

        Igen, valószínűleg a mandula a góc, és az váltja ki az allergiás bőrtüneteket, ill. az ízületi panaszokat. Keressen fel Fül-Orr-Gégészt.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-14 08:55:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 12:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy