• Pattanás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már öt hónapja szedem a sortetet a pattanásaimra, a bőrgyógyászom azt mondta hogy 6 hónapig kell szednem, napi 20 mg-ot szedek belőle. A bőröm valamellyest elkezdett javulni, de még mindíg nagyon csúnya pattanások jönnek ki főleg az arcomon, de a hátamon is elő jön egy egy nagyobb patti, ezenkívül a gyógyszertől eléggé kiszárad az arcom, főleg a szám:( Az lenne a kérdésem hogy a kúra befejtével várható még javulás, egyáltalán fogok tényleges javulást látni, mert elég elkeserítő a helyzet? És ha befejeztem, az esetleges javulás meddig tart, meszűnnek teljesen a tüneteim? Valamint azt szeretném még kérdezni hogy a pattanások után maradt csúnya hegeket, piros foltokat mivel lehetne halványítani illetve eltűntetni? A Roacuttan hatásosabb mint a sotret?, mert azt olvastam hogy lényegében ugyanaz a hatóanyaguk, mégis a roacuttanról többet hallottam. Válaszát előre is köszönöm!!

        WEBBeteg szakértő válasza a pattanás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Addig kellene szedni a gyógyszert, míg tünetmentes nem lesz, mert miután abbahagyja a gyógyszert már nem várható lényeges javulás. A piros hegek fél-egy év alatt maguktól is elhalványulnak, addig nem érdemes hozzányúlni. A Roaccutan és a Sotret hatóanyaga uaz, de a Roaccutant kissé hatékonyabbnak találom.
         

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-30 22:51:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?