• Nemi betegség vagy gombás megbetegedés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Másodjára visszatérő problémám a péniszemen,pontosabban a makk felső részén jelentkező apró piros pöttyök,amik napok alatt egybefüggő pirosodásba mennek át,majd hamarosan viszkető érzés jelentkezik.a pirosodás ilyenkor már a fityma oldalsó részére is kiterjed.kis idő múlva(1-2 nap)a pirosodásból reggelre jelentkező érdekes jelenség lesz,ami abbn anyilvánul meg,hogy a makk alatt a bőr gyűrűszerűen beszűkül(nehéz hátrahúzni a bőrt,főleg merevedéskor)és kiszárad.ezek után a bőr egy foltban(ugyanott,mint kb másfél éve,mikor először jelentkezett)erősen kiszárad és viszket,szabályosan kirepedezik.pengevékony sebek keletkeznek,amelyek enyhe,de kellemetlen fájdalommal járnak. nem tudom,hogy van-e köze hozzá,de a lábszáram oldalt folyamatosan kiszárad,és semmilyen krém nem ad tartós megoldást erre.(ez egyébként akkor is fennáll,mikor a péniszemnek semmi baja.) várom válaszukat,segítségét előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a gombás fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A száraz bőr hajlamosít fertőzésekre. A nemi szerven gombás fertőzés lehet, ezt próbálja meg Canesten krémmel kenni. A lábszárán lévő száraz foltra használjon Lipobase testápolót.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-24 22:40:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel