• Hajszál-elvékonyodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Azt hiszem, férfias típusú hajhullásnak nevezik a problémámat, ami tulajdonképp nem is hullás, hanem a hajszál elvékonyodás. Jártam már hajdiagnosztikán, ahol megállapították, hogy egyfajta gomba - szerűség van a fejbőrömön (nem tudom pontosan mi a neve, mikroszkóppal láthatóak voltak a hajszálakat körbefogó lerakódások). Kaptam sampont, gélt, illetve végigcsináltam egy vitaminkúrát. Lerakódás megszűnt, de a sampont azóta is használom. Megfelelő mennyiségű folyadékot iszom, ami leginkább szénsavmentes ásványvíz. Igyekszem változatosan táplálkozni, zöldséget, gyümölcsöt enni. A kenyeret, tésztaféléket lehetőség szerint kerülöm. Végigjártam a kötelező köröket, úgy mint vérvétel, fogorvos, nőgyógyász, senki nem talált gyulladást. Októberben kezdtem egy 3 hónapos kúrát, amely végén elégedett voltam az eredménnyel, lett egy csomó baba hajam, és úgy tűnt, vastagodtak is a hajszálak. Mostanra viszont ismét "kikopott" a hajam, és látszik a fejbőröm. A kérdésem az lenne, hogy a férfiak számára készült hajszeszek használhatók-e nőknél ilyen esetben, vagy káros hatást eredményezne a használatuk? Mennyi idővel, a vitaminkúra befejezése után lehet újat kezdeni? Köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a hajszál vékonyodás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Igen, a férfiaknak kifejlesztett készítményeket használhatják nők is. A két vitaminkúra között 2-3 hónapot érdemes kihagyni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-28 08:54:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 19:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: