• 2 kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr! 2 kérdésem lenne: 1. Egy éves kisfiam combtövében, éppen a hajlatban születésétől fogva van egy vele együtt nődögélő (gondolom) pigmentfolt. (Bőrbe simuló, nem dudoros, középbarna színű pötty.)Lehet-e abból probléma, ha mozgás közben dörzsölődik ez a bőrterület? A folyamatos figyelem mellett van-e egyéb teendőm? 2. Egyik közeli barátunk édesanyjánál régóta fennálló C típusú hepatitist diagnosztizáltak nemrég. A betegség előrehaladott állapota miatt már nem tudják gyógyítani. Gyakran találkozunk ezzel a barátunkkal és a családjával(az anyukájával nem). Szeretném megtudni, hogy ez jelenthet-e veszélyt számunkra? Úgy tudom előfordulhat nyállal terjedő fertőzés is. Kis gyermekeink gyakran kerülnek közvetlen kontaktusba... (Féltem.) Mire érdemes odafigyelnem? Köszönettel: Zita

        WEBBeteg szakértő válasza a pigmentfolt témában

        Tisztelt Kérdező!

        Igen, az állandó irritáció fokozza a daganatos átalakulás veszélyét. Azt tanácsolom, fél évente vigye el a kisfiút bőrgyógyász szakorvoshoz.
        2., a HCV vírus vérrel terjed, ezért a vérrel való érintkezést kell kerülni.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-24 22:46:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: