• Kúra felfüggesztése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Kérdésem az lenne hogy mennyi időre lehetne felfüggeszteni a sotret kurát?ugyanis nagyon nem birja a szervezetem állandó orrvérzés,ekcémás tünetek,szemgyulladás stb.kb 6500mg-t kellene beszedjek de még csak 3600-nál tartok.A kura előtt nem volt vészes a helyzet azért kezdtem el mert mindig volt rajtam egy-két nagyobb pattanás aminek a helye sokáig ott diszelgett az arcomon.A bőrgyógyász a kura felfüggesztését és későbbi folytatását javasolta kisebb dózisban mert most az is volt a baj hogy nagy dózisban kezdtem és már a csökkentés sem volt elég a tünetek megszünéséhez.De én azt olvastam hogy ha abbahagyjuk egy hétre lehet kezdeni előröl az egész kurát.hát nem tudom mi tévő legyek mert ha azt meg kis dózisban kell végigszenvedni megint több mint egy év lesz..én arra gondoltam nem tudom hogy ez igy lehetséges e hogy szintentartásként szednék 10 mg-t 2-3 naponta a mellékhatások megszüntéig majd kis dózisban 10-20mgban naponta  folytatnám az összdózis beszedéséig?Vagy ez igy butaság és nem érne semmit?Nem tudom ebben a helyzetben mit kéne tegyek..de már ugy sajnálom hogy ezt a 4 hónapot akkor végigszenvedtem a semmiért..Másik kérdésem ha Ön ezt a megoldást nem tartja jónak és fel kell függesztenem a kurát akkor ha elkezdem mondjuk fél év mulva megint ujra számithatok a kezdetleges fellángolási időszakkal?mert az első egy hónapban az is borzasztó volt még mindig megvannak a pattanás helyek..Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a pattanás roaccutan témában

        Tisztelt Kérdező!

        1-2 pattanás miatt nem is indokolt a Roaccutan szedése, de ha mindenképpen ragaszkodik hozzá, akkor amit leírt kezelés, az megpróbálható.

         Dr. Bodnár Edina


         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-10 08:54:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy