• Zsírmirigyek fájnak a fejemen, műttessem meg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Doktor nő! az lenne a kérdésem hogy van a fejemen több zsírmirigy az egyik már nagyobb és ha hozzá nyúlok fáj is, ezek okozhatnak hajhullást és gyulladást a fejbőrön ?ön szerint forduljak sebészhez hogy kivágják a zsírmirigyeket? Válaszát előre is köszönöm:)

        WEBBeteg szakértő válasza a zsírdaganatok témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ezek a zsírdaganatok (ún. lipomák) leginkább csak esztétikai problémát okoznak, tehát gyulladást nem tartanak fent, azonban más is okozhatja a leírt elváltozást pl. ateroma (faggyúmirigy elzáródás), vagy nyirokcsomóduzzadás, amelyek már tarthatnak fenn gyulladást a szervezetben, és okozatnak hajhullást.  Ha fájdalmat is okoz Önnek érdemes megmutatnia sebésznek vagy bőrgyógyásznak. 

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-03-08 22:17:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 14:20

        Tudjon meg többet: zsírdaganatok
      • Kérdések és válaszok a témakörben: