• Erythema nodosum?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő/Úr!

        2007. nyarán erősen a tédremre estem, orvoshoz nem mentem,a seb és fájdalom elmúlt. 1 hónap múlva a térdeim körül és a bokámon piros duzzanatok, fájdalmas csomók jelentek meg. (Ugyanakkor visszatért az arcomon és a hasamon a psoriasis. ) Ebben az időben váltottam a Triodena fogamzásgátló gyógyszerre. Bőrgyógyász Prednisolont irt fel (és Cutivate krémet) A gyulladás és a sömör is elmúlt. 3 hete a térdem nagyon fáj, mind elülső részen, mind a hajlatokban, a combom hátsó fele és a bokám is néha. Góckutatás eredménye eddig negatív, a véreredményen az anti-streptolizin 1710, a süllyedés 40. Kérdésem, elképzelhető, hogy mindez a fogamzásgátló tabletta eredménye ugyanis olvastam ilyen mellékhatásról vagy lehet ez az esésből eredő következmény? Mit javasol? köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a baktérium, duzzanat témában

        Tisztelt Kérdező!

        A nagyon magas AST (anti-streptolizin titer) Streptococcus baktérium jelenlétére utal a szervezetében, amit meg kell találni, hogy hol van, mert az okozza a fájdalmas duzzanatokat. Lehet, hogy az esés során a bőr mélyére baktériumok kerültek, és így krónikus gócként szerepelnek. Keressen fel egy reumatológust, illetve fül-orr-gégészeti, fogászati, nőgyógyászati vizsgálat kellene. Mindenképpen szükség lesz antibiotikum, illetve nem-szteroid vagy esetleg szteroid gyulladáscsökkentő szedésére.

         

         Dr. Bodnár Edina

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-08 18:05:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 16:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: