• Izzadás és hidegrázás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. CÍM!

        ALKALMAKKÉNT, ÉJJEL, NAGYON ERŐS IZZADÁSRA ÉBREDEK, TÖBBSZÖRI HÁLÓRUHA CSER.

        AZ IS ELŐFORDULT MÁR NAPKÖZBEN, PL. SZÁMÍTÓGÉPEZÉS KÖZBEN, CSEPEGŐSRE IZZADOK PÁR PERC, SZINTE PILLANAT ALATT!

        SZINTÉN ALKALMAKKÉNT, NAPKÖZBEN VÁLTOZÓ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT PÁR MÁSODPERCIG TARTÓ HIDEGRÁZÁS.

        KÉREM, ÉS VÁROM NEM TRAGIKUS VÁLASZÁT!

        PÉCS. 2009. 03. 01.

        ÜDVÖZLETTEL: PN

        WEBBeteg szakértő válasza a izzadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem írja sem a nemét, sem a korát, de általánosságban azt lehet mondani, hogy az egész testen történő izzadás hátterében -szemben a fokozott tenyéri-talpi izzadással, amely stressz és szorongás kísérője gyakran- leginkább belszervi betegség áll. Lehet pl. elhízás,hormonális változások, pajzsmirigybetegség, fertőző (lázas) betegség (pl. TBC), cukorbetegség, idegrendszeri problémák,ízületi betegség( pl. köszvény), daganatos betegség, de a dohányzás és a stressz is akár. Belgyógyászati és endokrinológiai kivizsgálásra érdemes lenne elmennie, hogy kizárják a "tragikusabb" lehetőségeket.

        Dr. Jóna Angelika.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 23:01:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 12:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel