• Krémek, de mire való?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A minap a bőrgyógyászaton a kiújult atópiás ekcémámra több krémet is kaptam: a tusolókrém és testápoló tudom mire jók, azonban kiírtak egy Advanten nevű patikában készített és egy Protopic 0.1%-os kencét is. Az utóbbi kettő közül melyiket hogyan és mikor kell alkalmazni, ill. milyen mennyiségben lehet? Nagy kiterjedésű (40%) ekcémám van, és megbeszéltük, hogy az egyik krémet csak egy ponton fogom használni, hogy megnézzük használ-e, de akkor mire való a másik? Gyerekvállalásra készülök és kértem, olyan kezelést próbáljunk ki, amely akár terhesség alatt is alkalmazható (kaptam Aerius tablettát is), de ezek elég veszélyes krémeknek tűnnek nekem... Kérem segítsen, melyiket hogyan, milyen mennyiségben és mikor használjam. Válaszát nagyon várom és előre is megköszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a atópiás ekcéma témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az Advantan krém szteroid tartalmú, ezért az akut ekcémás tünetekre alkalmazható.
        A Protopic kenőcs pedig akkor alkalmazható, ha a tünetek kicsit már mérséklődtek, illetve fenntartó kezelésként. Mind a 2 kencét naponta 2x lehet alkalmazni. Nyugodtan kenje a krémeket, ne aggódjon, ezek mellett vállalhat gyereket.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 18:08:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy