• Kérdés Dr Papp Júliához

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Elnézést hogy ujra irok remélem utoljára..:)Én vagyok az aki roaccutant szed.Köszönöm eddigi válaszait.Multkor feltettem még egy kérdést ami bizonyára elkerülte Doktornő figyelmét.Arról kérdeztem hogy egyik válaszában irta hogy a roaccutan gyógyszernek többek között mellékhatása lehet még a szemöldök hullása is.Ekkor vettem észre hogy a fölött a szemem fölött ahol már jobban látszik a szempilla hullás ott a szemöldököm is kicsit megritkult.A kettő összefüggésben van?Vagy "csak" szimplán mellékhatása a roaccutan gyógyszernek ez is mert a betegtájékoztatóban a felsorolt kb 2 oldalas mellékhatás között ez nem szerepel.Bár még az a jobbik eset talán ha ez is ettől van mert akkor ha abbahagyom a roaccutant idővel ez is rendeződik ellenben kereshetem még ennek is az okát..Válaszát ujból előre is nagyon köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a roaccutan témában

        Tisztelt kérdező!

        A Roaccutan leírásában valóban nem szerepel külön kiemelve a szemöldök (főleg a halánték felőli rész) megritkulása, kihullása. Az irodalomban a roaccutan gyógyszer hatóanyagának a várható, előfordulható mellékhatásaként szerepel a leírásban. Tehát ezek alapján valószínűsíthető, hogy a kettő összefügg és mindkettő a mellékhatás következménye lehet. Ami rendeződni szokott a gyógyszer elhagyása után.

        A teljes megnyugtatás miatt esetleg a háziorvostól lehetne kérni egy endocrinologiai (hormonvizsgálatra specializálódott belgyógyászat) laborvizsgálatot a pajzsmirigy hormonok szintjének ellenőrzésére. Ha ez is teljesen rendben van akkor nincs semmi egyéb teendő.

        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 11:18:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 12:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: