• Borrelia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Tavaly novemberben a jobb oldali térdhajlatomban Baker-cystát diadnosztizáltak.Ezzel egyidőben kéttenyérnyi vörös folt is megjelent ezen a területen.A leletek adatai a következők voltak: Borrelia IgG rec. ELISA -gyengén pozitív(13BBU/ml)--Borrelia IgM rec.ELISA -határérték(9,1BBU/ml) --Reuma faktor kimutatás latex agglutinációval- negatív,szeronegatív.

        A bőrgyógyász 2 hetes Augmentin Duo tabletta szedését írta elő.A kontrollvizsgálat után még egy újabb dobozzal is szedtem ugyanezt a gyógyszert. Január végén a tesztet megismételték, melynek eredménye: Borrelia IgG rec. ELISA -gyengén pozitív(13 BBU/ml) és Borrelia IgM rec. ELISA negatí, szeronegatív lett.

        Kérem szíveskedjen tanácsot adni, mit jelent ez? Kialakulhat belőle később Layme kór is? Milyen további teendők lennének a teljes gyógyuláshoz? Jelenleg nincs panaszom  csak a cysta van és bőrtünetem nincs. Visszaemlékezve valamikor 1-2 évvel ezelőtt volt kullancs csípésem.

        Válaszát köszönöm: Tisztelettel: Szabó Józsefné

        WEBBeteg szakértő válasza a Baker-cysta témában

        Kedves Szabó Józsefné!

        Ne aggódjon, az hogy a Borellia IgG még gyengén pozitív csak annyit jelent, hogy átesett már a fertőzésen, és az immunrendszere ezt még nem felejtette el, és ellenanyagokat termel a kórokozó ellen. Gyakran ez évekig fennáll. Ha az antibiotikumos kezeléstől a kéttenyérnyi vörös folt elmúlt, akkor nem kell több gyógyszert szednie. Azért azt javaslom, keressen fel egy kardiológust és egy ideggyógyászt, hogy ha lennének szövődmények, azt mielőbb felismerjék.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-23 22:22:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 07:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy