• Allergia vagy valami más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DR!

        Kb 1 hónapja vannak ismételt bőrpanaszaim: szúró, égő, erősen viszkető érzés, és főleg a késő délutáni ill. esti órákban erős bőrpír kiütésekkel tarkítva. Közben néhány napon keresztül tartó izületi fájdalmak...boka, térd, könyök, csuklók, ujjak. Közben szinte szünet nélküli tenyér viszketéssel és hasonló kellemetlen érzés a szemeim környékén és az arcomon...ezeken a helyeken kiütések nélkül.

        Laboreredményem negatív, allergiatesztem negatív és ezek alapján élelmiszerekre sem vagyok allergiás.

        Először a tavalyi évben, júniusban kezdődtek el a fenti panaszaim, majd kb szept.-okt. hónapban megszüntek. Akkor bőrgyógyász szakorvos vizsgált...eredménytelenül. Most pedig fül-orr-gégeszti rendelésen jelentkeztem, ahol jelenleg is folynak allergiára vonatkozó vizsgálatok.

        Nem szedek gyógyszereket, nem kaptam olyan szert, ami segítene elviselni a viszketést és az égő, szúró érzést. Csöndben, de kissé dühösen vakarózom...:)

        Tisztelettel: Bacsa Melinda

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Tisztelt Kérdező!

        Vért kellene venni (vérkép, vércukor, máj-, vese-, pajzsmirigy funkció, immunszerológia) annak kizárására, hogy nem belszervi probléma okozza-e a tünetket. Allergia elleni, viszketéscsillapító gyógyszer is kellene, ill. megpróbálhatja a Physiogél krémet, mely recept nélkül kapható.

         Dr. Bodnár Edina


        Sport Orvos

         Sport Orvos

        Kérdés: 2009-02-09 20:08:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy