• Lábgomba?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        Visszatérő problémám a lábujjaimnál, hogy minden előzmény nélkül napközben erős viszketést érzek a 3-4 lábujjamnál,néha még a kisujjnál is, és utána sajgó fájdalmat,ami attól van, hogy teljesen szétreped,szétnyilik a bőr a két lábujj között. Ilyenkor egy pár napon keresztül Betadinnal jól bejódozom reggel és este. Kb. egy hét alatt begyógyul, de időről időre kiujul. Jelenleg a jobb lábamnál kezdődött tegnap. A viszketés abbamarad,miután szétnyilik a bőr, mostmár csak a kellemetlen fájdalom van.
        Más problémával voltam tavaly bőrgyógyászaton,ahol megemlitettem és kérdeztem,hogy ez gomba lenne?, de azt a választ kaptam,hogy ez nem gomba. Ezért nem is kezelem semmivel, csak a jóddal,nehogy fertőzést kapjak a szétnyilt bőrön keresztül.
        Azt szeretném kérdezni,hogy ha ez nem gomba, akkor mi lehet? /ugyanis azt nem mondták,hogy mi én meg nem mertem tovább kérdezősködni/
        Ezen a lábamon többször előjön, mint a bal lábamon.
        Ezen a lábamon a lábujjaim egyébként is nagyon fájnak, meg a lábujjak alatti puha talprész is, ami nem is olyan puha,mert kemény bőrkeményedés alakul ki,amit időről-időre levágok. Nem birja ez a rész a terhelést lépéskor, de ha nem lépek rá,akkor is sugárzó fájdalmat érzek.
        Lehet,hogy a két dolog teljesen más, csak most véletlenül egybeesik a fájdalom, vagy esetleg összefügghet a kettő?
        Egyébként sajnos tulsulyos vagyok,csak talpbetéttel tudok járni és régen a 38-as lábam, mára már 41-es méretre csúszott szét.
        Válaszukat előre is köszönöm!
        Tisztelettel: Sz.Irén

        WEBBeteg szakértő válasza a lábgomba témában

        Tisztelt Kérdező!

        Meg kellene nézni, hogy nincs-e cukorbetegsége, mert az okozhatja a panaszokat. A lábujjak közé kenjen Lamisil krémet naponta 2x 4 hétig, mert szerintem lábgomba okozza a visszatérő problémát.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-05 20:29:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 07:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?