• Száraz bőr vagy atópiás dermatitis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Másfél éves fiam arcának mindkét oldalán egy-egy nagy kerek piros folt jelent meg, majd bőre ezen a területen kirepedezett. Mindkét lábszárának külső része erősen érdes tapintású és viszketett is. A tünetek egy makacs hörgőgyulladást követően erősödtek fel. A házi gyerekorvos gyógyszertári karbamidos krémet írt fel, de az nem használt. Ezt követően a patikában Linola Milch testápolót vettem, és azzal kentem a bőrét. Ennek hatására az arcán a kirepedezés elmúlt, de maradt a két nagy kerek piros folt. A lábszárán elmúlt a viszketés, de megmaradt az elég érdes tapintás. Már nem vakarja a lábszárát, de elhúzza a lábát, ha végig akarom simítani. Naturlandos mosdókenőcsöt kezdtünk el használni fürdéskor és változatlanul maradt a Johnson’s babasampon. Tehéntejet a védőnő tanácsára még soha nem adtam a kicsinek, a reggeli mellé és este lefekvéskor Hipp3 tápszert kap, anyatejem fél éve nincs. Én allergiás asztmában szenvedek, a párom pedig fémallergiás, ezért felmerült bennem, hogy a kisfiam talán hajlamos az atópiás dermatitiszre, vagy csak egyszerűen száraz a bőre? Nézegettem a Bioderma, az Eucerin és az Excipial termékek internetes leírásait, de nem tudom melyik fajta, és azon belül melyik típus lenne megfelelő? Kérjek-e a gyermekbőrgyógyászatra beutalót, annak ellenére, hogy a házi gyerekorvos látta a gyereket, de nem küldte tovább? Változtatnom kell-e valamit az étrendjén, vagy a fürdetőszerein?

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrszázazság, atópiás dermatitis témában

        Legvalószínűbb, hogy  a gyermek atópiás dermatitisben szenved. A fürdetőszerek megfelelőek, testápolónak használhatja az Eucerin ureás testápolót, de ha a pirosság nem múlik el, keressen fel bőrgyógyászati Allergológia szakrendelést.

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-04 09:58:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy