• Atrófiás heg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

         

        Fagyasztásos kezelésre járok egy sebés főorvoshoz, aki az anyajegyeimet cryo eljárással kezeli az arcomon. A kezelés során az anyajegy körül besüppedt a bőröm. Kérdésem az lenne, h ez atrófiás hegnek nevezhető -e, valamint mi az a módszer (krém, szilikon, sebészeti eljárás)  amivel ez a kráter szerű besüppedés eltűntethető?

         

        Köszönettel, Bencés Eszter

        WEBBeteg szakértő válasza a atrófiás heg témában

        Tisztelt Kérdező!

        Igen, nevezhetjük atrophiás hegnek. Meg lehet próbálni  a Cicaplast krémet vagy a szilikon krémeket és tapaszokat, de lézeres vagy kémiai hámlasztással is el lehet tüntetni.

          Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász

        Kedves Bencés Eszter!
         

        Az arcon a legtöbb emberen atrófiás heg marad a sebészeti jellegű beavatkozások után. Hónapok alatt alakul ki a a végleges seb, de sokat javulhat. Újabb sebészeti kezelés nem célszerű, mert az új heg is atrófiás lesz. Tapasztalatom szerint a legjobb eredményt a szilikon géllel lehet elérni, ezt javaslom.

         Dr. Boros Miklós sebész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-18 21:32:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy