• Hajritkulás fogamzásgátlótól??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr!

        8 éve szedem megszakítás nélkül a Mercilon tablettát és 7 éve a dús hajam rohamszerűen elkezdett hullani. A hajhullás kb. 1 év múlva megállt, azonban a hajam teljesen tartását vesztette, elvékonyodott és nem sűrűsödött vissza. Főleg a fejtetőmön látszik a ritkulás, ezért vetődött fel bennem, hogy a fogamzásgátlóban lévő hormon (férfihormon?) a lehetséges ok.

        Hallottam a Nuvaring gyűrű alacsony hormontartalmáról, ill. hogy ez két női hormont tartalmaz.

        Kérdésem az, hogy Ön szerint érdemes lenne erre váltani??

        Válaszát megköszönve üdvözlettel:
        Kata

        WEBBeteg szakértő válasza a hajhullás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Valószínű, hogy a fogamzásgátlótól van a hajhullás. Én legjobb szívvel azt tudnám tanácsolni, hogy hagyja abba a fogamzásgátlók szedését, de ha nagyon muszáj szednie akkor az alacsonyabb hormontartalmú fogamzásgátlók jobbak.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-12 22:27:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 18:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?