• Tisztelt doktornő/úr!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Körülbelül 4-5 éve vannak pattanásaim,most 18 éves vagyok.Már kipróbáltam majdnem mindent,voltam bőrgyógyásznál aki szintén több krémet felírt már a bőrömre,de ezek szinte semmit nem használtak.Most két hónapja szedem a sotretet, már elkezdtem a 3. havi adagot szedni,ez volt az utolsó reményem h szép legyen a bőröm.Valamelleyest javultak a tüneteim,az orvosom is eléggé meg van elégedve,de még mindíg nagyon csúnya, főleg az arcom.Még mindíg nagyon csúnya és nagy pattanások jönnek ki az arcomon,amik után hegek maradnak és csak sokára múlnak el.A gyógyszertől most elkezdett az arcom kiszáradni.Nagyon rossz állapotban van a bőröm.A betegtájékoztatón olvastam h egy kúra általában 3-4 hónap.Lehetséges hogy fog javulni a bőröm,mert az eddigi eredmény eléggé elkeserítő,meddig kell még szednem a gyógyszert h valódi javulást lássak?Már lelki problémákat is okoz nálam,valóban elvagyok keseredve,nem tudom mit tehetnék még?Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a pattanás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Sotret kapszula hatása kb. 3 hónap alatt áll be, addig még súlyosbodhatnak is a tünetek. Most, hogy már elkezdtek megjelenni a gyógyszer mellékhatásai (bőrszárazság), most várható a tényleges hatás. A kúra 6-8 hónapig tart, és azelőtt nem is szabad abbahagyni a szedését, mert akkor hamar kiújulnak, romlanak az aknés tünetek. Még amit tud tenni az, hogy elkezd a Sotret mellett antiandrogén típusú fogamzásgátlót szedni.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-11 18:45:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 14:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy